Sindikat zatražio ostavku načelniika vranjske policije

U fokusu - Ponedeljak 04.02.2013 - 18:20

Vranjski ogranak Sindikata ujedinjene policije javno je, otvorenim pismom, pozvao načelnika PU Vranje Slađana Velinovića da bez odlaganja podnese neopozivu ostavku.

Velinović na čelu jednog od protesta vranjske policije Velinović na čelu jednog od protesta vranjske policije

U pismu koje je potpisao predsedavajući saveta Zoran Petrović, tvrdi se da je Velinoviću ostavka “moralna obaveza”, te se on poziva da prihvati odgovornost za posledice svog komandovanja i “stvaranja nepovoljne situacije”, kao i zbog ponašanja “suprotnog kodeksu policijske etike i   ponašanja koji šteti ugledu službe”.

- Smatramo da ste prihvatili prava, a da ste svesno izbegavali pripadajuće obaveze.

Mišljenja smo bili da ćete kao policajac (terenac) preuzeti sve aktivnosti na otklanjanju problema u radu, i savremenim (demokratskim) razmišljanjem, poboljšanjem uslova za rad i tehnologijom unaprediti rad policijskih službenika.

Verovali smo da ćete opravdati ukazano poverenje i da ćete postići bolje rezultate na ostvarivanju povoljnije bezbednosne zaštite građana Pčinjskog regiona i Srbije - kaže se u pismu jednog od policijskih sindikata u Vranju.

Policijski sindikalci ocenili su da se njihova očekivanja nisu ispunila, jer je sam načelnik, a preko njega i čitava policija, našla na “udaru senzacionalističkih članaka”, u kojima je Velinović “opisan kao čovek koji svojim radom teži ka razbijanju odnosa zaposlenih, osvetljoljubiv prema kolegama i krajnje neprofesionalan prema neistomišljenicima”.

Sindikalci tvrde da se “SUP obraćao načelniku mnogobrojnim dopisima  kako bi ga podsetio na obaveze i ukazao na otklanjanje problema, nudio saradnju”, ali da do toga ipak nikada nije došlo.

- Saznali smo od članstva da ste obezvredili komandni lanac - hijerarhiju u PU, sad u PU Vranje postoji samo relacija saradnje: Načelnik PU Vranje - zamenik komandira PI Vranje i obratno.

Dovodili ste nestručne i ljude sa neadekvatnom školom i bez iskustva a sposobne uklanjali. Konstantno ste svojim pritiskom vršili zastrašivanje radnika tako da zaposleni nerado dolaze na rad - kaže se u pismu sindikalaca.

Opominjući načelnika da je Vranje sada poznatoo ne po snažnom MUP-u, nego po piromanima, sindikalci su podsetili i na izjave čelika MUP-a da “bezbednosna situacija u Vranju nije zadovoljavajuća“.

- Smatramo da ćete u cilju očuvanja ugleda MUP-a, podneti ostavku odmah a najkasnije u roku od 8. dana. U suprutno, bićemo prinuđeni da primenimo sva zakonom dozvoljena sredstva - kaže se na kraju otvorenog pisma vranjskog odeljenja Sindikata ujedinjene policije, koje je potpisao     Zoran Petrović.
 
 
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: