SLUČAJ ŠAMARANJE: Postupak protiv PET UČITELJA

U fokusu - Subota 17.06.2017 - 09:58

Gradska prosverna inspekcija je direktorima O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ i O.Š. „Branko Radičević“ u Vranju naložila pokretanje disciplinskih postupaka protiv petoro učitelja, koji su bili prisutni na Sportskim igrama mladih, tokom kojih je, navodno, učenik S.T. bio išamaran.

Ilustracija FOTO printerest Ilustracija FOTO printerest

Kako se navodi u odluci gradske Prosvetne inspekcije, ovakva mera je naložena zbog sumnje da su učitelji D.J., P.S., F.S., D.J., i M.R. nesavesno, neblagovremeno i nemarno izvršavali poslove.

- Uz svo razumevanje apela roditelja, neophodno je da direktor O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“, zbog sumnje da je učiteljica Lj.D.M. učinila povredu zabrane iz člana 45 Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, pokrene disciplinski postupak i da po sprovedenom postupku donese rešenje.

O nesportskom ponašanju pojedinih takmičara i navijača, gradska prosvetna inspekcija je obavestila Disciplinsku komisiju Sportskih igara mladih i Policijsku upravu u Vranju i zahtevala preduzimanje mera iz njihovih nadležnosti
– stoji  u odluci Prosvetne inspekcije.

Incident se dogodio na terenima Ekonomske škole na sportskom susretu između đaka O.Š. „Branko Radičević“ i O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“, kada je, po nekim svedočenjima, učiteljica Ljiljana M. Dimitrijević ošamarila S.T., učenika “Brankove” škole.

U svojim izjavama nakon incidenta koji je uzbudio duhove u Vranju, Dimitrijevićeva je izjavila da šamaranja nije bilo, već samo koškanja među učenicima koji su posmatrali igre, u kojem se ona postavila kao “tampon zona”.

Sa druge strane, prema tvrdnjama majke S.T., učiteljica, inače radnica „Zmajeve“ škole, revoltirana skandiranjem đaka „Brankove“ škole, prišla je i ošamarila njenog sina, učenika četvrtog razreda.

Rok za izvršenje naloženih mera je 15 dana od dana prijema zapisnika, odnosno 30. jun.

Po donošenju rešenja, Prosvetna inspekcija je u obavezi da sprovede kontrolni inspekcijski nadzor, kako bi bilo utvrđeno kako su sprovedene naložene mere.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: