Stajić: LEKARI na meti zbog ZLOUPOTREBA RECEPATA

U fokusu - Četvrtak 07.02.2019 - 20:20

Ima i u Vranju lekara koji su u dilu sa privatnim apotekama kojima šalju svoje pacijente, što je teška zloupotreba, kaže pomoćnik gradonačelnika za zdravstvo Aleksandar Stajić.

Stajić: Prvi sam protiv stranačkog zapošljavanja FOTO: D. Ristić/OK Radio Stajić: Prvi sam protiv stranačkog zapošljavanja FOTO: D. Ristić/OK Radio
Komentarišući za OK Radio hapšenje doktorke M.M. iz Surdulice zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, Stajić kaže da tek treba očekivati hapšenja lekara.
 
- Ja ne znam za šta se doktorka iz Surdulice konkretno sumnjiči, ali znam da ima mnogo zloupotreba koje će se tek otkriti.
 
Još pre nekoliko meseci sam na to upozoravao, tako da još jednom apelujem na kolege da vode računa – kaže Stajić.
 
On kaže da je poznato da i u Vranju ima lekara koji su u dilu sa pojedinim privatnim apotekama, te od njih dobijaju provizije da svoje pacijente upućuju kod njih.
 
- Čak su krenuli da šalju pacijente bez recepta, jave apotekaru koji lek da im izda, a onda odnesu recepte da to opravdaju.
 
Molim lekare, kao kolega i kao građanin, da ne šalju pacijente u određene apoteke, već da ih puste da sami izaberu gde će podići lekove jer će i u Vranju biti hapšenja – upozorava pomoćnik gradonačelnika za zdravstvo i dodaje da se radi o vrlo ozbiljnoj stvari.
 
Doktorka opšte prakse M M. (47) Doma zdravlja u Surdulici uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.
 
Kako se sumnja, M. M. je u prethodnom mesecu, bez izveštaja lekara specijaliste, propisala na recepte za izdavanje leka 52 kutije „trodona“ i „tramaforta“ koji se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci osumnjičenom M. M. koji je lekove dalje prodavao zavisnicima.
 
Iz Odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu navode da je na ovaj način pričinjena šteta Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dragoslav
07.02.2019. , 10:53
Doktore, pošto imate saznanja i dokaze što kao savesni građanin ne prijavite lepu Tužilaštvu za organizovani kriminal i da nadležni organi predizmu mere iz svojih nadležnosti. Dosta najava hapšenja u medijima.
x
07.02.2019. , 14:12
Nije zdravo da se politika mesa u zdravstvenu struku kolegijalne odnose u zdravstvu Kao I svuda je vazan timski rad a NE omalovazavanje I ako NE pripadas neces ni raditi
Zoran
07.02.2019. , 23:32
Ti nisi kolega. Ti si zubar. Kolega si ostalim zubarima. Ne mešaj babe i žabe.