Sumnjivi humanitarci u Poljanici

U fokusu - Utorak 26.11.2013 - 10:21

Vranje - Troje “humanitaraca” predstavljajući se kao predstavnici NVO “Zdravlje moj život i san” iz Šapca, posetili su centralna sela u Poljanici, Vlase i Golemo Selo, i po kućama sakupljali novac, kako se naveli, za transplantaciju organa deci i drugu medicinsku pomoć, pritom dajući priznanice sa pečatom organizacije.

Humanitarci u Poljanici Humanitarci u Poljanici

- Dao sam 200 dinara, računam to je državno, ima priznanica i pečat, lepo govore, med im teči iz usta. Popiše kafu i odoše – kaže za OK Radio jedan meštanin Golemog Sela koji želi da ostane anoniman jer smatra da je prevaren.

On navodi da su bile dve mlade devojke i jedan muškarac, a da su im mnogi mnogi dali novac, nijedan manje od 200  dinara.

- Ja sam bio kod jedne od njih na broju 82. Prošla je još kuća. Neka su svi prošli po 100 kuća po selima pored puta, od Drenovca do Mijovca  to je 300, pa u proseku po 300 dinara to je 90.000, a možda i više.

Lepa para za transplantacije – sa ironijom navodi naš sagovornik.

Bilo je slučajeva da je organizacija ubirala i više od 200 do 300 dinara. Jedan meštanin je dao 20 evra i ponosan je na svoju humanost.

Miki Jančić, mlad čovek, javio se na FB-u da je dao 400 dinara ili koliko košta jedna gajba jaja koje prodaje.

- Dao sam jer sam dobio priznanicu i to pečatiranu, a pokazala mi je album bolesne dece i rekla da pare idu za neku transplantaciju dece iz Vranjske Banje.

Sažalio sam se, posebno kada su deca u pitanju – izjavio je Jančić.

Ono što pojedine meštane čudi je nereagovanje policije koja u Vlasu ima svoju stanicu.

Da li nisu videli goste ili im niko nije prijavio njihov dolazak, ne znamo, a normalnio je bilo da barem budu legitimisani.

Inače, poređenja radi, članovi društvene stranice “Poljanica i Klisura”, njih 806, organizovali su uplaćivanje novca, po slobodnoj želji, na žiro račun OŠ “20. oktobar” u Vlasu za siromašne učenike, njih 10-tak koji ne mogu da sebi priušte užinu.

Prema podacima, dobijenim od organizatora, uplaćeno je preko 40.000 dinara, od toga tri najveće donacije iz inostranstva, ljudi koji su poreklom iz ovih krajeva, ali nijedna donacija, makar  100 dinara nije uplaćena od onih koji stalno žive u Poljanici.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: