SVAKI DRUGI DAN: Milioni za odštetu zbog UJEDA

U fokusu - Sreda 25.01.2017 - 08:30

Specijalna komisija grada Vranja je u toku 2016. godine dodelila oko 4,5 miliona dinara na ime naknade štete od ujeda napuštenih pasa, potvrdila je predsednica ovog tela Marina Đorđević.

Psi lutalice, izvor troškova FOTO OK Radio Psi lutalice, izvor troškova FOTO OK Radio

Komisija u prethodnom sazivu nije zasedala od 25. decembra 2015. godine, pa sve do formiranja nove, jula prošle godine.

U međuvremenu, dakle tokom 2016. godine, pristiglo je 174 zahteva za odštetu, što govori da su psi lutalice, takoreći, svakog drugog dana ujedali i povređivali naše sugrađane.

Komisija je sve zahteve prihvatila i odredila naknadu na ime odštete.

U 2016. godini, po tužbama građana je isplaćeno 2,4 miliona dinara, a vansudskim poravnanjem Grad je isplatio još 2,1 milion dinara.

- Prema pravilniku, visina odštete za svaki pojedinačni slučaj iznosi do 70.000 dinara za maloletna lica i maksimalno 50.000 dinara za punoletna – kaže Marina Đorđević.

Đorđevićeva navodi da komisija zaseda čim pristigne određeni broj zahteva, tako da oštećeni ne čekaju kao što je to bio slučaj prošle godine.

Komisijom predsedava gradska većnica za pitanja ekologije Marina Đorđević, zamenik je Aleksandar Janjić, većnik za poljoprivredu, a sekretar Maja Jović iz Gradske uprave.

Članovi su dr Bogdan Manasijević, hirurg, Slavica Stanković, neuropsihijatar, Nela Cvetković, predstavnik „Komrada“ i Boban Antanasijević, načelnik Sekreterijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine.

Od poslednjeg zasedanja komisije 19. januara pristiglo je još dvadesetak zahteva za odštetu, pa se još jedno zasedanje očekuje krajem ovog ili početkom narednog meseca.

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: