Torte kao umetnost

U fokusu - Petak 14.06.2013 - 00:49

Danijelu Arsić (28) u Vranju svi znaju kao domaćicu koja sve što zamisli, uz pomoć marcipana, šlaga i čokolade, može i da napravi.

Anrsić sa svojim tortama Anrsić sa svojim tortama

Najpre je torte pravila svojoj deci, a onda su krenule i porudžbine koje su joj dale ideju da počne profesionalno time da se bavi.

Njene torte su prava umetnička dela, a više puta do sada su i nagrađivane na „Tortijadi“ u Nišu.

Danijela se ponosi osvojenom zlatnom medaljom u kategoriji amatera.

- Presrećna sam što su i stručnjaci prepoznali kvalitet mojih torti. Sve je počelo kao hobi, a, evo, pretvorilo se u posao od kojeg može lepo da se živi.

Počela sam pre godinu i po dana tako što sam ukrašavala torte svojoj deci za rođendan, a onda je krenulo nekako spontano, radila sam torte za prijatelje, pa za njihove prijatelje, i bilo je sve više porudžbina.

Na takmičenje sam se prijavila posle puno razmišljanja, a vratila sam se sa čak tri medalje – kaže Danijela.

Ona je po obrazovanju prehrambeni tehničar, a pošto je bez posla, počela je da radi kod kuće.

Osim torti, sprema kolače, pogače i druga slana peciva i, kako sama kaže, desna je ruka mnogim vranjskim domaćicama koje nemaju vremena za spremanje đakonija.

– S obzirom da radim sve, posla ima i oko slanih specijaliteta, ali su ipak najtraženije torte. Do sada sam ih spremila više od hiljadu. Svaka je priča za sebe i svaku sam radila sa posebnom pažnjom.

A želja je bilo raznih, pa sam pravila klavir, automobil, navijačke torte i laptop od marcipana. Do sada najveći poduhvat je torta u obliku kuće Bore Stankovića.

Dugo sam je radila i brinula o svakom detalju i sa njom se pojavila na takmičenju u Nišu.

Svaku figuru sam oblikovala kao da je od gline, a ne od marcipana - priča Danijela.

Ona navodi i interesantu porudžbinu torte koju je morala da napravi u obliku ženskih grudi.

– S obzirom da su ljudi tražili ženske grudi, ja sam ih častila celim telom, tako da je torta bila zapravo u obliku gornjeg dela ženskog tela sa tanga gaćicama – kroz osmeh priča Danijela.

Inače, nedavno je ona i zvanično registrovala svoju radionicu i ovim poslom počela je da se bavi profesionalno.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: