U Vranju bez vozačkih ispita do proleća

U fokusu - Sreda 26.12.2012 - 09:31

Polaganja vožnje u Vranju neće biti do proleća zbog neobeleženog poligona za obuku vozača.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Za obeležavanje i asfaltiranje poligona zadužena je vranjska Direkcija za razvoj, a u tom preduzeću kažu da posao neće biti završen dok „ne dođe lepše vreme i više sredstava“.

Nebojša Nikolić, direktor Direkcije na pitanje kada će poligon biti završen, odgovorio je kontrapitanjem.

– A da li biste vi obeležavali i asfaltirali nešto po ovoj hladnoći? Čekamo malo lepše vreme i sredstva koja će biti opredeljena za te namene, pa onda krećemo sa radom.

Znam da to treba da se završi i znam da je prioritet. Poligoni su zapušteni i to je za sobom ostavilo prethodno rukovodstvo Direkcije.

Priču oko revitalizacije sam pokrenuo ja, pa shodno tome, posao ću da završim do kraja kvalitetno i ozbiljno.

Sve i da imamo sredstva iz budžeta, asfalt ne možemo na ovim spoljnim temperaturama da stavljamo.

U dogovoru smo sa auto školama i Gradskim većem, tako da nema nikakvih problema oko toga – kaže Nikolić.

Sa druge strane, sekretar Zajednice auto škola Pčinjskog okruga Stojadin Trajković kaže da problema ima i te kako.

– Da se sve ovo dešava u pravnoj državi, neko bi morao za ovo da odgovara. Iz dana u dan se nanosi šteta i državi i građanima i auto školama.

Kandidati gube strpljenje i ne znam kako će sve ovo da se završi.

Ljudima ističu lekarska uverenja koja traju šest meseci, ističu rokovi za polaganje vožnje nakon testiranja, kandidati imaju obaveze na fakultetima, u školama, radnim mestima, dakle bezbroj problema.

Ja kako sekretar Zajednice auto škola tvrdim da su za ovo krivi MUP i Agencija za bezbednost saobraćaja koji su i uveli nova pravila i napravili čitavu papazjaniju – kaže Trajković.

U Vranju postoje dva poligona za obuku vozača i oba se nalaze na Neradovačkom putu. Takozvani „Stari poligon“ je pored zgrade Saobraćajne policije i u prilično je lošem stanju, dok je drugi stotinak metara ispod, ali su i jedan i drugi nefunkcionalni kada je reč o polaganju vožnje po novom Pravilniku ZOBS-a.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: