Ubistvo u Vranju: Pred suprugom pucao ujaku u glavu

U fokusu - Četvrtak 11.04.2013 - 09:03

Teško ubistvo dogodilo se u četvrtak u Vranju, kada je Staniša Nešić Majorče (51) ubio svog ujaka Trajka Stevanovića (74), zbog nerešenih imovinskih problema oko kuće.

Kuća u kojoj je živeo ubijeni Kuća u kojoj je živeo ubijeni

Pokojni Stevanović nije pristao na to da svoju kuću u kojoj živi sa usvojenim sinom, snajom i unučićima, prepiše sestriću Staniši koji je policiji poznat od ranije.

Trajko je u četvrtak ujutru oko devet sati otišao kod Staniše da bi od njega, kako smo saznali, pozajmio džak cementa, ali je nakon kratke svađe u kući Nešića u ulici Petra Lekovića  u Vranju Staniša iz pištolja pucao u glavu pokojnom Trajku.

Nakon toga, ubica je pozvao policiju i predao se.

 

 

 

Istražni sudija Višeg suda u Vranju Dragan Stefanović za OK Radio kaže da je telo žrtve poslato na obdukciju, a da će Nešiću biti određen pritvor.


– Za vreme ubistva na licu mesta bila je supruga osumnjičenog. Najverovatnije da su u ovom slučaju motivi neraščišćeni familijarni odnosi.

Nema indicija da je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola ili narkotika – kaže Stefanović.
 

Supruga ubice, Svetlana Nešić priča da je prethodnog dana njen muž dobio batine kod ujaka i da je svađa nastala zbog toga.

 

– Otišao je kod Trajka i kada se vratio kući bio je krvav. Pitala sam ga šta se desilo i odgovorio mi je da je dobio batine kod svog ujaka u kući.

Pozvao je Trajka i pitao ga zašto se to dogodilo i dobio je odgovor da će ujak da dođe kod nas i da će razgovarati o tome.

Kada je u četvrtak ujutru Trajko došao, razgovor je počeo mirno, onda je došlo do neke svađe, udaraca, nakon čega je Staniša izvadio pištolj i pucao mu u glavu. Sve se odigralo u dnevnoj sobi – priča Snežana.

Iz kuće porodice Stevanović u 23. ulici u Vranju u četvrtak su odjekivali jecaji.
 

Sin i snaja Milorad i Lidija ne mogu da poveruju da Trajka više nema.

– Staniša nije normalan i znao sam da će mu doći glave. On je njega maltretirao svih ovih godina da mu prepiše kuću.

Davao mu je pare i iskorišćavali su našeg Trajka kad god su to mogli. Sada će svi da se razgrabe oko kuće, jer je mene Trajko usvojio i nismo pravno rešili status, tako da nemam prava na nasledstvo.

Ni supruga ni ja ne radimo, školujemo decu, snalazimo se nekako i samo nam je ova nesreća falila.
 

Celog života se mučimo i živimo na ivici egzistencije, zato što je Trajko davao o pomagao mnoge u familiji – priča uplakan Milorad.

Snaja Lidija kaže da njena deca, a Trajkovi unuci sve ovo najteže podnose, jer su bili veoma vezani za dedu.

– Više puta sam mu govorila da se mane Staniše jer sam slutila da će se sve tragično završiti, ali nije hteo da me posluša, misleći da mu sestrić dobro misli.

Svi smo ga mnogo voleli jer je bio jednom čovek. Nikada se nije svađao, nikada nije povisio ton ni na koga, voleo je da se šali.

Ne mogu da verujem šta nam se dešava i čime smo to zaslužili – kaže Lidija.
 

Kako smo saznali, supruga sada pokojnog Trajka umrla je pre godinu dana.

On je ceo svoj radni vek proveo u Sloveniji, a nekoliko godina pre odlaska u penziju radio je u autotransportnom preduzeću „Jedinstvo“.

Ubica Staniša živi sa suprugom i tri ćerke.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: