Uskoro zdrava hrana iz Trgovišta

U fokusu - Sreda 14.11.2012 - 10:00

Do kraja ove godine u Trgovištu, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, biće otvoreno preduzeće za proizvodnju zdrave hrane, „Dan Trg“.

Trgovište Trgovište

Predsednik opštine Trgovište Radosav Jordanović kaže da su završeni svi administrativni poslovi o formiranju, da je lokalna samouprava je budućem preduzeću ustupila poslovni prostor i da će direktor preduzeća biti imenovan početkom decembra.

- U ovom trenutku sve oči gradjana Trgovišta i lokalne samouprave uprte su u buduće preduzeće za proizvodnju zdrave hrane „Dan Trg“.

Smatramo da će osnivanje ovog preduzeća našoj opštini doneti višestruku korist i znatno poboljšati kvalitet života gradjana - kaže predsednnik Jordanović.

On ističe da će se buduće preduzeće baviti prikupljanjem, proizvodnjom i plasmanom lekovitog bilja, šumskih plodova, zdravog voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, mesa i mesnih specijaliteti ovoga kraja, meda, rakije...

- Sa ovog, za proizvodnju hranu iskonski čistog i zdravog područja, ukupna proizvodnja preduzeća ići će na tržište sa oznakom zdrave hrane - ističe Jordanović, uz napomenu da je teritorija cele opštine sirovinska baza budućeg preduzeća.

Podsetimo da je ovaj, za gradjane Trgovišta blaga vredan dar i po svemu neobičan poklon, osmišljen letos u beogradskoj kompaniji “Dan Graf“ povodom 15. rodjendana lista „Danas“.

- Kao društveno odgovorni ljudi u redakciji smo odlučili da deo naše energije, deo rodjendanskih sredstava usmerimo u ekonomski razvoj opštine Trgovište, koja je srpski simbol siromaštva, nerazvijenosti i demografskog pražnjenja - rekao je Tanjugu Dušan Mitrović, predsednik Upravnog odbora lista „Danas“.

On kaže da su njihovu ideju podržali i pomogli Zoran Ilić, vlasnik beogradske kompanije „Biomelem“ i vlasnik kompanije „Nutrika“ iz Iriga Srboljub Branković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: