Velika solidarnost sa porodicom Drljača

U fokusu - Petak 21.02.2014 - 11:03

Vranje - Sudbina Radmile Drljače (40) i njene dece Dražena, Klaudije, Dijane i Nemanje koju smo obajvili na našem portalu izazvala je veliko interesovanje čitalaca i mnogi od njih ponudli su odmah konkretnu pomoć.

Porodicaa sa prijateljima Porodicaa sa prijateljima

Porodicu, prema kojoj je sudbina bila nemilosrdana, posetili su sa humanitarnom pomoći, povodom Dana socijalne pravde, 21. februara,  forum žena SPDS Rasima Ljaića na čelu sa Mirjanom Mihajlović, predsednicom.

- Duboko nas je dirnula sudbina ove napaćene porodice i pokrenuli smo akciju pomoći.

Kada smo pročitali članak na portalu OK Radija odmah smo se organizovali, brojni članovi stranke i naši prijatelji su uzeli učešće.

Odneli smo sve što smo smatrali da im je preko potrebno – kaže Mihajlovićeva.

Bilo je tu mnogo paketa, kesa sa raznom robom, a pre svega, hrane, brašna, ulja, šećera, kafe, jaja, raznih slatkiša, voća, zimnice,  potom, odeće i obuće, školskog pribora, igrački za najmlađe, sredstva za lični higijenu i hemijska sredstva za kućnu upotrebu.

Odmah nakon njih, porodicu Radmile Drljače posetila je i grupa mlađih ljudi iz Vranja i Vladičinog Hana koji se druže na fejsbuku, a upoznali su se preko stranice “U Vranje nema laganje”.

Njih je predvodila Anđela Mitić, devojka sa posebnim potrebama, veliki humanista koja je pokreula akciju.  

- Pročitali smo na portalu OK Radija tužnu sudbinu porodice koju su ispisali rat, zlostavljanje u porodici, nemar policije i državnih organa...

Naš cilj je bio da im kao građani koji nemaju puno, ali koji žele da podele sa nevoljnima, pomognemo u granicama naših mogućnosti.

Doneli smo odeće i obuće, kao i hrane, posebno zimnice – kaže Mitićeva.

Radmila, kao glava kuće, zahvalila se svima.

- Bog je jedini, za sve nas. Koliko vi nam podarili stostruko vam se vratilo – izjavila je Radmila.

Zahvaljujući priči koja je potresla čitaoce ne samo u zemlji već i inostranstvu, porodica Drljača je dobila i određenu novačanu pomoć koja će im pomoći da delimično reše nagomilane novčane probleme.

Dušan Đorđević
 

           

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: