Vranjanac ipak ubijen u lovu?

U fokusu - Ponedeljak 28.04.2014 - 08:32

Lovac Predrag Trajković Garinča (34) iz Vranja, koji je stradao u lovu 24. novembra prošle godine, najverovatnije je ubijen, može se zaključiti iz novoizvedenih dokaza nadležnih koji rade na slučaju.

Trajković Trajković

Iako su ostali lovci koji su kobnog dana sa njim lovili u selu Punoševce u istrazi tvrdili da se Trajković sam ubio iz nehata, balistički i obdukcioni nalazi ukazuju, kako se saznaje, na nešto sasvim drugo.

– Veštak je utvrdio da smrtonosni metak nije iz Predragove puške. Lovci su posle nesreće tvrdili da je Predrag u kolima prilikom povratka zaspao i da je puška koju je držao između nogu u jednom trenutku ispalila i ubila ga.

Međutim, balističari su zaključili da puška nikako nije mogla sama da opali, već da je do pucnja moglo da dođe isključivo povlačenjem obarača – kaže Predragov brat Nenad.

Izvor OK Raddija blizak istrazi priča da ostalim učesnicima lova dodatno ne ide u prilog činjenica da je puška pokojnog Predraga poluautomatska, što znači da prilikom ispaljenja metka patrona ispada iz oružja.

Sa druge strane, puška koja je ubila Trajkovića ne izbacuje patronu, već se nakon ispaljivanja metka iz nje naknadno ručno vadi čaura.

- Ta čaura nije nađena na mestu nesreće,  što navodi na sumnju da je reč o prikrivanju dokaza.

Postupak se vodi protiv NN lica za teško delo protiv opšte sigurnosti i još uvek niko nije osumnjičen.

Rekonstrukcija događaja izvršena je početkom februara ove godine i predmet je prosleđen Višem javnom tužilaštvu – kaže Nenad Trajković.

Članovi porodice nastradalog lovca boje se da će ceo slučaj biti zataškan, jer kako kažu, sve je počelo od policijskog uviđaja.

– Tu je propust najpre napravljen na početku istrage, jer lovci nisu pritvoreni.

Spekuliše se da su neki od njih u rodbinskim vezama sa inspektorima PU Vranje – kaže Predragov otac Stojan i dodaje da su tokom istrage utvrđene mnoge nelogičnosti u izjavama lovaca, a u odnosu na nalaze veštaka.

Kako nezvanično saznajemo, tokom istrage utvrđeno je da se pravac ispaljenog metka ne poklapa sa rekonstrukcijom događaja od strane lovaca.

Takođe, izveštaj veštaka pokazuje da je metak prilikom ispaljivanja leteo više od jednog metra, što isključuje mogućnost  slučajnog samoubistva na način koji su lovci opisali.

Predmet  je iz Višeg tužilštva ponovo vraćen u Osnovno javno tužilaštvo na doradu, jer se traži praktično nova istraga u svetlu nalaza veštaka.

Na pisani zahtev  OK Radija Osnovno tužilaštvo u Vranju nije želelo da daje bilo kakve zvanične informacije o ovom slučaju, jer kako su saopštili, predmet se nalazi u predistražnoj fazi, te s toga može doći do ometanja istrage.

Inače, pokojni Predrag Trajković za sobom je ostavio suprugu, dvomesečnog sina i osmogodišnju ćerku.

Tatjana Stamenković - OKR

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: