Vranje bez izletišta, uranak bez radnika

U fokusu - Sreda 24.04.2013 - 10:37

I ove godine tradicionalno na Besnoj Kobili kod Vranja biće organizovan prvomajski uranak za sve zainteresovane posetioce.

Planinarski dom na Besnoj Kobili Planinarski dom na Besnoj Kobili

Javno preduzeće Skijalište Besna Kobila obezbedilo je i besplatan prevoz, a prijavljivanje interesenata je u toku.

Direktor tog preduzeća Dejan Manić za OK Radio kaže da je prvomajksom uranku prošle godine na toj planini prisustvovao veliki broj posetilaca, a da se slična situacija očekuje i ove godine.

– Našim gostima ponudićemo kvalitetan muzičko-zabavni program uz folklor i trubače, a tu su i naše uslluge u restoranu Planinarskog doma.

Prevoz do planine je besplatan, a svako će platiti onoliko koliko bude pojeo i popio po standardnim cenama u našem restoranu.

Obećavamo kao i uvek dobar provod – kaže Manić.

Članica Gradskog veća zadužena za turizam Nela Cvetković očekuje da će se prvog maja veliki broj građana uputiti u prazničnu šetnju do hotela „Simpo“ na Pržaru, kako to biva svake godine za praznik rada.

– Na žalost, drugu destinaciju Vranje trenutno ne može da ponudi jer na izletištu Ćoška imamo neraščišćene imovinsko pravne poslove, pa samim tim taj deo prirode nije adekvatan za praznični izlet.

Aleksandrovačko jezero ovoga puta neće biti omiljena destinacija za prvomajski uranak zbog mnogih stvari koje su se izdešavale u jezeru, tako da očekujem da će mnogi pohrliti ka Pržaru, što i nije loša solucija za jednu dobru i kvalitetnu šetnju – kaže Cvetkovićeva.

U Savezu samostalnih sindikata Srbije kažu da ni ne pomišljaju na prvomajski uranak, uzimajući u obzir veoma težak položaj radnika, ne samo u Vranju, već u celoj Srbiji.

– Ma kakav uranak, samo nam još to fali. Tako nešto nije organizovano u Vranju, a verujem ni u celoj zemlji u poslednjih pet godina.

Situacija je nikad teža po radnike koji nemaju osnovna sredstva za preživljavanje.

Svi mi se rado sećamo ranijih godina kada se uz igru i pesmu proslavljao praznik rada, ali na žalost to je otišlo u istoriju i ne smemo ni da pomislimo na eventualnu organizaciju takve proslave praznika – kaže Mira Dimitrijević, predsednica Veća Samostalnog sindikata za Vranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: