VRANJE: Višak TREĆINA zaposlenih!

U fokusu - Nedelja 06.12.2015 - 14:15

Vranje - Prema planu reorganizacije lokalnih samouprava koji je napravila vlada Srbije, u Pčinjskom okrugu bi najmanje 211 činovnika moralo da ostane bez posla u 2016. godini, piše Blic.

Oštra borba za opstanak u Vranju FOTO T. Stamenković Oštra borba za opstanak u Vranju FOTO T. Stamenković

Prema navodima lista, očekivano najviši broj prekomerno zaposlenih ima Vranje, čak njih 97. To je zaista čudan podatak, jer je tu reč o trećini trenutno zaposlenih, kojih ima nešto više od 280.

Prema nejasnim i za sada nepoznatim kriterijumima neće bolje proći ni manje opštine okruga, te tako Bujanovac ima 31 radnika viška, Preševo 24, Bosilegrad 18, Surdulica 16, Trgovište 13 i Vladičin Han njih 12, prenosi Blic.

Sve ove opštine značajno su manje od Vranja, pa će i ovako manji broj otkaza možda tamo napraviti i veću štetu, jer u nekima od njih, kao što su Han ili Bosilegrad, jednostavno ništa drugo osim opštine skoro i da ne radi.

Do sada su u Srbiji važili evropski propisi, po kojima je u lokalnoj samoupravi moglo da radi po jedan zaposleni na 1.000 stanovnika, plus neki bonusi u preračunavanju.

Kriza je očigledno pooštrila kriterijume pa Vlada sada udara na lokalne zajednice dvojako - preko smanjenja broja zaposlenih i novim zakonom o finansiranju opština, kojim bi dotacije Vlade mogle biti smanjene na polovinu sume koja je do sada za pojedine opštine bila u opticaju.

Blic, OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: