Vranje zvrji prazno

U fokusu - Četvrtak 17.01.2013 - 12:18

Veliki broj lokala u Vranju koji se nalaze u privatnom i u vlasništvu grada je neiskorišćen i u katastrofalnom je stanju.

Situacija je nepromenjena godinama unazad, bez konkretnih planova da se po pitanju tih prostora nešto i uradi.

Ruinirani objekti u centru, ali i u ostalim delovima grada na meti su huligana, a za njihovo izdavanje i upotrebu takoreći da nema interesovanja.

 Iz Gradske uprave napominju da to jeste dugogodišnji problem grada i da su osim što su zapušteni objekti leglo zaraze, jer se ne održavaju.

Većnik Srđan Milošević kaže da je samo u BID zoni u centru grada van upotrebe  preko 20 lokala.

On napominje da je jedan od zapuštenih objekata kuća u Gradskom parku. Radi se o  neiskorišćenom javnom prostoru koji je često na meti huligana.

Milošević kaže da je kuća u nadležnosti “Komrad”-a da njenom sređivanju i upotrebi prethodi postavljanje kamera u parku i angažovanje čuvara koji će iz pomenutog objekta pratiti šta se dešava u parku.

-  Planiramo da taj prostor bude namenjen deci. Tu će biti organizovane priredbe i ostali sadržaji za mališane predškolske ustanove “Naše dete”.

Objekat je sada u lošem stanju jer je nakon renoviranja pre prošlogodišnjih  “Dana Vranja” nastavljeno njegovo uništavanje od strane huligana - kaže Milošević.

Prema njegovim rečima prazni su lokali i u Centru mesnih zajednica, kod bivše “Koštanine” robne kuće, gde je iskorišćen samo jedan jedinni lokal, i to na trećem spratu.

Praznih prostora u privatnom vlasništvu ima i u bloku kod Doma Vojske.

Dragan Popović, menadžer BID zone kaže da je u njoj jedino prostor koji je svojevremeno koristio Gnjilanski SUP u nadležnosati grada.

 – Bilo je planirano da se tu usele stranke što se nije desilo. Deo prostorija koristi samo Gradski odbor SRS-a.

Ranije smo bili popunjeni sto posto, ali je ekonomska kriza učinila svoje, jer su mnogi odustali od privatnog biznisa – kaže Popović.

Prema njegovim rečima ukidanjem firmarina Udruženje građana “Sity” u BID zoni ostalo je bez sredstava za održavanje ovog prostora.

- Nemamo sredstava da plaćamo čišćenje i obezbeđenje i sada je opšti haos ovde.

Teško se je po pitanju održavanja higijene dogovoriti sa onima koji iznajmljuju lokale, a svakodnevno BID zonom prođe mnogo ljudi i onda imamo veliki problem  – kaže na kraju Popović.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: