Vranjski profesori izvisili za putovanje do Istanbula

U fokusu - Subota 27.04.2013 - 09:09

Ugovor o prazničnom putovanju u Istanbul za više od 40 putnika iz Vranja otkazan je četiri dana pre polaska na inicijativu organizatora, turističke agencije „Safir plus“ iz Vranja.

Reklama za agenciju Reklama za agenciju

Mnogi od putnika smatraju da su izmanipulisani i da se njihovim novcem ova agencija služila od novembra prošle godine, kada je ugovor sklopljen, a avans uplaćen.

– Ovoliki neprofesionalizam i bezobrazluk nisam videla. Organizovala sam skoro 50 profesora Hemijske i Medicinske škole iz Vranja, kao i ljude sa beogradskog Biološkog instituta kako bi za predstojeće praznike otišli do Istanbula.

Jedina agencija koja je pristala da odradi aranžman kakav nam je odgovarao je „Safir plus“. Četiri dana pre polaska vlasnik agencije je nekim ljudima rekao da je putovanje otkazano.

Nije čak našao za shodno ni da sve ljude obavesti, kako je to po zakonu dužan – priča profesorka Hemijske škole Vesna Jovanović i dodaje da se, kako je kazala, sada svi osećaju izigrano i prevareno.

–Ovim su nam nataknuti „rogovi“ i sada ćemo svi morati za 1. maj da sedimo kući, jer se gospoda poslužila našim parama, da bi nam na kraju otkazala putovanje pod glupim izgovorima.

Želim da svi budući potencijalni putnici znaju koju agenciju da zaobilaze u širokom luku, jer ima prevaranata – kaže Jovanovićeva.

Sa druge strane, direktor agencije „Safir plus“ Zoran Milosavljević ističe da agencija ima zakonsko pravo na otkazivanje ugovora, ukoliko nije u mogućnosti da ispuni sve ugovorene stavke.

– Još nekoliko ljudi je ostalo neobavešteno sa naše strane o otkazivanju puta, ali ćemo to uraditi u najkraćem roku.

Nije moja želja bila da se ovo dogodi, ali su i meni jednostavno pojedini hoteli u Istanbulu otkazali smeštaj u poslednjem trenutku.

Mi poštujemo zakon i ljudima će biti vraćen novac u predviđenom roku – kaže Milosavljević.

Kako se saznaje, većini putnika vraćeno je samo 50 posto od uplaćenog novca, a u agenciji im je obećano da će naredne nedelje biti isplaćen i ostatak.

Cena za dva polupansiona iznosila je 104 evra, a prilikom potpisivanja ugovora putnici su morali da uplate avans od po 30 evra.

Po Zakonu o turizmu i Statutu YUTA organizacije, organizator putovanja može otkazati aranžman usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika, kao i zbog nemogućnosti ispunjenja ugovornih obaveza.

U bilo kom slučaju organizator je dužan da sve putnike obavesti o tome najmanje pet dana od dana predviđenog za polazak.

Takođe, agencija je obavezna da putnicima izvrši povraćaj uplaćenih sredstava najkasnije u roku od 15 dana od dana otkaza.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: