VRANJSKO SUDSTVO: STOP posle 4.000 tužbi i 200 MILIONA!

U fokusu - Sreda 05.04.2017 - 06:36

Viši sud u Vranju od utorka počeo je da ukida presude Osnovnog suda u slučajevima u kojima su građani tužili Nacionalnu službu za zapošljavanje, zbog neisplaćivanja celokupne nadoknade za vreme nezaposlenosti na koju su imali pravo.

Osnovni sud u Vranju: Još 2.000 tužbi FOTO OK Radio Osnovni sud u Vranju: Još 2.000 tužbi FOTO OK Radio

To ne bi bilo ništa čudno da taj isti sud nije do početka ove nedelje takve iste presude, donete po istim zakonima, i na osnovu istih činjenica, upravo potvrđivao u korist građana koji su tužili NSZ.

Ovu informaciju potvrdila je i Aleksandra Tošić Arsić, portparol Osnovnog suda.

- Tačno je da je Viši sud od utorka krenuo da ukida odluke Osnovnog suda u ovakvim slučajevima, ali trenutno ne raspolažem činjenicama da bih mogla da pojasnim zbog čega je to tako - kaže Tošić Arsić.

Prema raspoloživim podacima, u poslednje dve godine, koliko su aktuelne ovakve tužbe, u Vranju je potvrđeno oko 4.000 ovakvih presuda, na osnovu kojih su građani naplatili oko 200 miliona dinara odštete od NSZ.

Takođe, ostalo je da se reši još oko 2.000 tužbi.

Ovakve odluke Višeg suda iznenadile su mnoge advokate u Vranju koji su zastupali građane protiv NSZ, jer to u praksu znači da je sud na osnovu istih zakona i dokaznog materijala sada počeo da sudi drugačije.

- Svi tužbeni zahtevi su se na osnovu istih činjenica usvajali, i od juče su počele da stižu sasvim suprotne presude.

 

I ono najbitnije, Viši sud nalaže presudom Osnovnom sudu kako veštak  da veštači u ovakvim predmetima, a veštak je samostalno, nezavisno  lice, koje profesionalno i samostalno obavlja svoj posao - kaže jedan od advokata koji ne želi da mu se pominje ime.

 

Zbog ovakvih odluka Višeg suda advokati iz Niša i Vranja su poslali pritužbu građanskom odeljenju Vrhovnog kasacionog suda, od čije je odluke ustvari i sve počelo.

Darko Janković, direktor NSZ u Vranju, nije želeo da daje nikakve izjave za OK Radio.

- Obratite se Beogradu i pravnoj službi - jasan je Janković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: