Možda se niste navikli da pijete hladnu kafu, ali je dokazano da je tada ukusnija i bolja za organizam.
Foto: Pixabay
Naime, na toploti se oslobađaju kisela ulja koja se nalaze u zrnu kafe što je loše za varenje.
Nutricionista, Viki Edgson je izjavila: “Definitivno je hladna kafa bolja za organizam jer u njoj ima više alkalija.”
Postoji dosta aparata za pravljenje hladne kafe, ali se ona može napraviti i bez njih kod kuće.
Sve što je potrebno za pravljenje ovakvog napitka je tegla i nešto što će poslužiti kao filter.
Jednom kada se napravi, može da stoji u frižideru dva ili tri dana.
Vrati se na kategoriju Zivot i stil
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.