Hoće kralja džungle da pretvore u salonsku mačku

Zivot i stil - Petak 24.01.2020 - 12:07

Deca širom sveta mole roditelje da uzmu psa ili mačku za kućnog ljubimca, a u Pakistanu je popularno imati lava ili belog tigra.

Popularni kao kućni ljubimci FOTO: Printscreen Popularni kao kućni ljubimci FOTO: Printscreen
U Pakistanu kralja džungle ponekad tretiraju kao malenu salonsku mačku. Naime, otkako ih bogati Pakistanci kupuju za nekoliko hiljada evra, lavovi i tigrovi postali su najpopularniji kućni ljubimci.
 
U Lahoru, gradu sa više od 11 miliona stanovnika, nije retkost videti kaveze na krovovima zgrada. Samo ovde živi oko 300 divljih životinja. Jedan od vlasnika, uz odrasle, ima i lavicu staru samo četiri meseca.
 
„Igra se, ne grize ozbiljno, ugriz psa više boli. Uvek sam imao kućne ljubimce, pse, mačke. Jednog dana prijatelj je kupio lava, pa je želeo i drugog. Prvog lava, boje peska, kupio sam u Africi. Toliko mi se dopao da sam uzeo još jednog, belog lava“, kaže ovaj student.
 
Svaka životinja košta oko 4.000 evra. Lav u Pakistanu simbolizuje moć, bogatstvo i slavu. Životni vek ovih nesrećnih kućnih ljubimaca je kraći od prosečnog, ali vlasti se za sada ne oglašavaju.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: