Ispunio zakletvu – sa 88 godina diplomirao

Zivot i stil - Subota 25.05.2019 - 15:45

Iako na pragu devedesetih, za studenta četvrte generacije DIF-a, odustajanje nikada nije bila opcija. Stoga ne čudi odluka da završi započeto pre gotovo 70 godina i stekne diplomu, od koje ga je delio samo diplomski rad.

Do nedavno večiti student, Milan Beli Bosiljčić FOTO: RTS/printscreen Do nedavno večiti student, Milan Beli Bosiljčić FOTO: RTS/printscreen
Do nedavno večiti student, a sada 88-godišnji Milan Beli Bosiljčić ponosni je vlasnik fakultetske diplome.
 
„Ja sam lično bio vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam voleo i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram jer nekako čovek u ovim godinama sve voli da završi“, objašnjava Bosiljčić.
 
Kako kaže, samo je profesorka srpskog jezika napravila manje ispravke i proverila da li sam sve napisao kako valja.
 
Profesor fizičke kulture priseća se da je oduvek voleo sokolstvo zahvaljujući kojem je i rešio da polaže ispit na starom DIF-u. Upravo to mu i je i bila tema diplomskog rada koji je odbranio sa desetkom.
 
„Na tom svesokolskom sletu u Ljubljani gde sam ušao u centar tog takozvanog turskog marša, vežbali su najbolji, bili su difovci i ja sam bio srećan kad sam video kako oni izgledaju. Tada sam se zakleo da ću studirati DIF i tako sam svoju zakletvu ispunio“, ističe Bosiljčić.
 
Iz studentskih dana rado se seća kako je sa kolegama biciklom krenuo put Grčke.
 
„Zamislite, mi smo iz Beograda išli u Grčku, prešli Korintski kanal, išli do Nemeje, Mikene, Patrasa, Olimpije, vratili se nazad, prešli na drugu stranu išli u podnožje Olimpa, pa planinarali do vrha Olimpa i gore ostavili našu jugoslovensku zastavu“, priseća se novopečeni diplomac DIF-a.
 
Istaknuti jugoslovenski koreograf obišao je ceo svet što je bila prepreka da fakultet završi u mladosti. U penziju je otišao kao glumac, ali kroz smeh nam kaže da nikada nije prestao da radi.
 
„Ja se uopšte ne družim sa mojom generacijom ja sam stalno sa mladima. Nemam mnogo prijatelja sa kojima se družim da sedimo u kafani. Ne, time se ne bavim“, navodi Bosiljčić.
 
Možda će baš u kafani proslaviti dodelu diplome u septembru, za kada je ekipi RTS-a zakazao naredni susret. Do tada, Beli traži pogodan zid na koji će okačiti uramljenu diplomu.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: