"Vanzemaljski" tron od gvožđa u Velikoj piramidi?

Zivot i stil - Utorak 16.01.2018 - 08:04

Tron od gvožđa, baš onaj kakav se prikazuje u "Igri prestola", možda se krije u Velikoj piramidi u Gizi.

Inženjeri dizajniraju fleksibilnog robota koji će ući u piramidu FOTO: YouTube Inženjeri dizajniraju fleksibilnog robota koji će ući u piramidu FOTO: YouTube

Profesor Đulio Malji sa Politehničke akademije u Milanu veruje da se tron faraona Keopsa, izrađen od vanzemaljskog metala, tačnije od meteoritskog gvožđa, krije u dubini Velike piramide.

Još 1922. godine otkriveno je da su stari Egipćani koristili metal svemirskog porekla za izgradnju važnih stvari. Upravo zbog toga gvozdeni tron ne bi bio nikakvo iznenađenje.

- U tekstovima ispisanim na zidinama piramide piše da je faraon, pre nego što je dostigao zvezde severa, morao da prođe kroz ’kapije neba" i "sedne na svoj gvozdeni tron" kaže dr Malji.

Inače, inženjeri sa Univerziteta u Kairu dizajniraju fleksibilnog robota koji će ući u piramidu, istražiti svaki njen ćošak i tako dokučiti šta se sve krije u građevini staroj 4500 godina. Robot će moći čak i da buši rupice kroz koje će kamerom snimati.

- Najveći je izazov da dizajniramo robota tako da može da se provlači i kroz najmanje rupe - kaže istraživač dr Žan-Batist Mure, dodajući da će rupe koje će bušiti biti jako male kako se ne bi oštetio izgled piramide.

Vesti online, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: