“Akademke” haraju južnom Srbijom

Lokalni sport - Četvrtak 12.06.2014 - 06:39

Vranje – Košarkašice KK Nikolić Akademija pobedile su, u 3. kolu Letnje lige Leskovac, ekipu Radnika u Surdulici, sa 69:59 i još jednom najavile svoj raskošan talenat.

KK Nikolić Akademija žene KK Nikolić Akademija žene

Vranjske košarkašice, savladale su ekipu Radnika nakon velike borbe u meču koji je trajao dva sata i deset minuta. Ekipa Radnika, koja  je bila favorit, morala je da položi oružje pred boljom ekipom iz Vranja.

Koliko je ova pobeda KK Nikolić Akademija značajna za konačan plasman u ligi i osvajanje visoke pozicije na tabeli, toliko je ona značajnija jer je pobeđen vrlo jak rival koji ima veliku logistiku od strane SO Surdulice i materjalnu sigurnost.

Da se u Radniku odlično radi pokazuje i činjenica da je ovaj klub bio pre nedelju dana domaćin turnira regiona pod patronatom Košarkaškog saveza Srbije za devojke.

Tu i takvu ekipu pobedile su košarkašice Nikolić Akademije koje igraju u samo jednoj garnituri majica sa različitim šortsevima i koje osim svojih članarina nemaju nikavu materjalnu pomoć ni od koga.

KK Nikolić Akademija, izbila je na drugo mesto tabele odmah iza ekipe Aktavisa iz Leskovca.

Na utakmici je briljirala maestralna Saška Smiljković sa 32 postignuta poena koja je sama sebi platila autobusku kartu da dođe na utakmicu iz Niša, gde se nalazi na studujama ekomomije.

Odlično su odigrale i Dorotea i Anđela Stošić, zatim Sara i Danijela Arsić, Milica Stanković I Milica Miljković, Bogdana Mišić, Emilija Trajković Anđela Aleksić, Tamara Nikolić i Katarina Cvetkov.

- Ovo je ekipa koja ima veliku perspektivu u ženskoj košarci.Ako neko prepozna veličinu talenta i potencijla ovih devojaka Vranje će u narednim sezonama imati sigurno prvoligaša u ženskoj košarci, ali ako se to ne desi ostaće samo zapisano da su devojke iz KK  Nikolić Akademija igrale samo jedno leto - kažu za OK Radio treneri Srđan i Predrag Nikolić.
U narednom kolu, KK Nikolić Akademija igra sa ekipom Aktavis iz Leskovca.

KK RADNIK- KK NIKOLIĆ AKADEMIJA 59:69
Po četvrtinama: 06:11, 17:17, 16:22, 20:19.
Balon sala u Surdulici
Gledalaca: 200
Sudije: Cvetković, Sokolović (obojica iz Leskovca)
KK RADNIK: Mladenović 6, Stanojević 11, Arizanović 1, Stančić, Petrović 15, Milenković, Radivojević, 4, Marković, Momčilović 11(2), Aleksić 4, Mirčev, Stamenković 7.
KK NIKOLIĆ AKADEMIJA: Cvetkov, S.Arsić 11, Mišić 4, Trajković 3, Nikolić, Smiljković 32(2), Miljković, D.Stošić 7, Stanković 7, D.Arsić, Aleksić 2, A.Stošić 3
Tabela: Aktavis Akademija 3 0 3 204:123 6, Nikolić Akademija 3 2 1 170:141 5, Radnik 3 1 2 160:169 4, Topličanin 3 0 3 71:172 3.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: