Bujanovčani gosti Zvezde

Lokalni sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 13:26

Mladi košarkaši KK Plej 017 iz Bujanovca bili su gosti na utakmici KK Crvena zvezda Telekom i Budućnosti iz Podgorice, na utakmici 25. kola ABA lige.

Zajedniički snimak dece dva kluba u Beogradu Zajedniički snimak dece dva kluba u Beogradu

Mališani iz Bujanovca, njih 70, prevalilo je dug put sa juga Srbije kako bi uživo gledali utakmicu svojih ljubimaca.

Pre dolaska u dvoranu Pionir selekcija mlađih pionira ekipe Play 017 u Basket lendu odigrala je prijateljsku utakmicu protiv selekcije škole košarke Crvene zvezde. Bujanovčani su pobedili sa 64:25.

Takođe, mališani iz Bujanovca imali su priliku da osete i čar igranja na parketu beogradskog hrama košarke, pošto su se Zvezdinoj publici predstavili u poluvremenu utakmice sa Podgoričanima.

- Ovo je zaista fenomenalan osećaj za sve nas, a posebno velika stvar za ovu decu koja žive na samom jugu Srbije i na taj način brane granice naše otadžbine.

Drago nam je da nas je Crvena zvezda udostojila poziva i da smo bili njeni gosti.

Bili smo fantastično primljeni, uživali smo veliko gostoprimstvo, a Zvezda je i time dokazala da je zaista veliki klub.

Bila nam je velika čast da prisustvujemo jednoj ovakvoj utakmici – izjavio je Nenad Stajić predsenik OKK Play 017.

- Siguran sam da će ova naša poseta Beogradu i Crvenoj zvezdi imati veliki odjek. Kad se budemo vratili i kada deca budu prenela svoje utiske još više mališana će početi da se bave košarkom.

A, košarka je najlepša stvar na svetu koja se može desiti svakom dečaku i devojčici – kaže Stajić.

Posebna vrednost OKK Play 017 iz Bujanovca je što u ovom klubu zajedno treniraju deca srpske, albanske i romske nacionalnosti. I, međusobno ne prave nikakve razlike.

Ovakav projekat i KK Crvena zvezda Telekom je želala da podrži na simboličan način time što je poklonila košarkaške lopte i sportsku opremu.

- Svaki poklon koji dobijemo za nas ima veliku vrednost, jer je Bujanovac veoma siromašna opština. Sva ta sportska oprema daće nam dodatnu energiju za rad i veliki podsticaj za sve nas u klubu – ističe Stajić.

Kada su prvotimci Zvezde ušli u halu na zagrevanje mališani iz Bujanovca su ih pozdravila ovacijama.

Skandirali su Majklu Skotu, Igoru Rakočeviću. Kapiten crveno-belih i tamnopu Amerikanac su prišli da ih pozdrave, a tada je nastao potpuni delirijum.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: