Daka srušio Nišlije

Lokalni sport - Utorak 12.03.2013 - 09:40

Futsaleri Vranja savladali su, u 13. kolu Prve futsal lige Srbije, ekipu Naisusa, na svom parketu, rezultatom 4:1 i dali sebi nadu za opstanak u ligi.

KMF - Stošić KMF - Stošić

Izabranici trenera Gorana Jovića Belog, pred više od 500 gledalaca, pružili su borbenu, srčanu igru i dali više od maksimuma, što je nagrađeno dugotrajnim aplauzom.

Vranjanci su krenuli silovito, karakteristično za njih jer igru iznose petorica kavlitetnih igrača koji dok imaju snage u stanju su da svakog protivnika stave u šah-mat poziciju.

Tako je i bilo. U 18. minutu na semaforu je stajalo 3:1.

Publika se još nije smestila na tribinama kada su domaći došli u vođstvo.

U 3. minutu povratna lopta za Marjana Đorđevića Macana, snažan i pecizan šut i gol veterana koji ove sezone igra u životnoj formi.

Na 2:0 povisio je Danijal Stošić Daka u 8. minutu, nakon tečne i brze akcije. Pokazalo se da će Stošić u nastavku meča biti nerešiva enigma za favorizovane Nišlije, koje se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli.

Gosti su pokušavali da dugim držanjem lopte u nogama izmore Vranjanace znajući da nemaju dovoljan broj kvalitetnih igrača koji bi mogli da uđu u igru, ali sve se to svodilo na gubljenje lopte na  desetak metara isred gola solidnog golmana Žikice Ristića.

Nemoćni da izgrade neku kvalitetniju pas akciju pokušavali su da udarcima sa distance dođu do gola.

Ipak, smanjili su rezultat na 2:1, u 11. minutu, nakon gužve pred golom Ristića i smušenosti domaće odbrane.

Futsaleri Vranja su se organizovano branili, izlazili visoko u polje da pariraju gostujućim igračima što je u nekoliko mahova dovodilo do toga da oduzmu loptu i brzim kontrama dođu u izglednu poziciju za gol.

Sigurno, jedan od najlepših momenta na utakmici bilo je brzo proigravanje duplog pasa između Bude Trajkovića i Igora Stojanovića, manirom vrhunskih igrača, ali je Stojanović iz neposredne blizine bio neprecizan.

Publika je brazilsku akciju nagradila burnim aplauzom.

Dok se čekalo na kraj prvog poluvremena i strepelo da gosti ne postignu izjednačujući gol iz nekog kiksa domaće odbrane, u 18. minutu usledila je brza akcija domaćih.

Krstić, Stojanović i lopta do došla do Danijela Stošića koji je majstorski smesta u mrežu.

Na semaforu je pisalo 3:1 za domaće, a aplauz se dugo nije stišavao.

Drugo poluvreme bilo je u znaku igre gostiju, ali ne kvalitetne i efikasne, već držanja lopte u nogama bez pravih šansi za gol.

Četiri minuta pre kraja utakmice, gosti su pokušali da napadaju sa pet igrača, bez golmana što se pokazalo neefikasnim jer su tada primili i četvrti gol.

Marjan Đorđević je oduzeo loptu pred svojim golom, a onda precizno gađao prazan gol gostiju.

Lopta je udarila u stativu, ali je akciju šprintom ispratio Danijel Stošić i ugurao loptu u mrežu na veliku radost prisatlica malog fudbala u Vranju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: