Danska škola u Hanu

Lokalni sport - Četvrtak 12.09.2013 - 23:12

Vranje - Na stadionu FK Morava, u sportskom centru Kunjak, poslednjih dana avgusta, održana je mini otvorena zabavna škola fudbala koja je ove godine okupila 30 devojčica i 50 dečaka od prvog do četvrtog razreda.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Radi se o programu koji podržava Danska Vlada i Norveški fudbalski savez kao i opština Vladičin Han.

Vladičin Han ima status stalnog sedišta "Otvorene zabavne škole fudbala", koja radi pod pokroviteljstvom danske i norveške vlade i UEFE.

Ova škola se organizuje već tri godine i u svom ciklusu okupi dečake i devojčice uzrasta od osam do 13 godina.

Otvorena danska zabavna škola fudbala na stadionu ima 12 poligona, deca idu po principu rotacije, tako da u dva dana sva deca prođu sve poligone.

Ove godine školu je otvorio predsednik opštine Vladičin Han, Goran Mladenović.

- Cilj mini otvorene zabavne škole fudbala je da se deca druže i bave sportom. Nastojimo da decu podstaknemo da u ranom periodu života osete šta je zdrav život.

Želimo da pokušamo da ih naučimo da preventivno deluju na sve ono što ih vreba na ulici u današnje vreme - izjavio je Slađan Miljković, organizator projekta u Vladičinom Hanu i instruktor Fudbalskog saveza Srbije za mlađe kategorije za Pčinjski okrug.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: