Dinamo iz Vranja dobio novog trenera

Lokalni sport - Sreda 03.04.2013 - 12:05

Zvonko Đorđević novi je tim menadžer GFK Dinamo, koji se grčevito bori za opstanak u Srpskoj ligi “Istok”.

Đorđević Đorđević

Za trenera prvog tima je postavljen Aleksandar Antić, dosadašnji trener FK Vranjska Banja, člana Pčinjske okružne lige, a za trenera golmana Zoran Pavlović Bosanac, takođe iz Banje, saznaje se iz izvora bliskog UO Dinama.

Oni su došli u GFK Dinamo nakon sinošnje odluke UO da se smeni trener Siniša Stančić iz Leskovca i njegov pomoćnik Srđan Paunović Laza, kako je rečeno zbog loših rezultata u prva tri kola.

Paunović je smenjen i sa funkcije koordinatora mlađih selekcija u Dinamu.

Đorđević je nekadašnji trener Elektroprivrede, Građanskog i Zvezde iz Gnjilana.

Ovaj trener vodio je i mlađe selkecije Obilića, Zemuna i Rada, a na jesen 2011. godine ekipu Radničkog iz Niša, ali je ubrzo smenjen i na njegovo mesto je bio doveden Aca Kuzmanović.

Pošto je Dragan Popović, predsednik GFK Dinamo, izričito zabranio davanje informacija novinarima “Vranjskih” i OK Radija, do informacija smo došli od izvora bliskih UO kluba.

Inače, postupak od strane sportskih redakcija protiv Popovića je pokrenut kod Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja, a uputiće se i predstavka narodnim poslanicima Draganu Nikoliću i Miroljubu Stojčiću, kao i svim relavantim medijima i FSS za njegovo trajno udaljavanje iz srpskog fudbala, zbog  “privatizovanog” ponašanja na čelu kluba koji se finasira od para poreskih obveznika grada Vranja.

Ono što će prvo Popović morati da saopšti javnosti Vranja, poreskim obveznicima koji finasiraju klub, to je: kolika je bila plata sada bivšem treneru Staniši Stančiću i kolika će biti plata Đorđeviću, tim menadžeru i trenerima?

Pored toga i da li je tačno da je “njegov” hotel Vranje naplatio dug od bivšeg FK Dinamo, kad je stogao na čelo novoformiranog GFK Dinamo, kao i da li treneri i fudbaleri sa strane stanuju i borave na pansionu u hotelu?

Informacije su, itekako, bitne da ne bismo dolazili od njegovih bliskih saradnika da je Stančić imao platu oko 70.000 dinara, plus plaćen stan i hranu.

Pa  se s pravom pitamo kolika je, tek, plata Zvonka Đorđevića u vremenima kada radnici “Jumka” ne primaju plate unazad šest i više meseci.

- Sve se radi u tajnosti uz saglasnost gradonačelnika Zorana Antića. Pare se u klubu dele svake nedelje, ali svi fudbaleri i treneri ne dobijaju jednako, zna se koji su privilegovani.

Dovedeni su fudbaleri sa strane koji nemaju kvalitet za Srpsku ligu, a primaju platu i imaju plaćen stan i hranu – kaže naš sagovornik blizak UO Dinama.
 
On navodi da sednici UO nije prisustvovao jedino Srđan Milošević Bulajka, jedini predstavnik iz SNS.

- Političari, nefudbalski ljudi, članovi UO tražili su od Stančića da pobeđuje na strani, a ne samo kod kuće. Javna je tajna da bez pomoći određenih sudija i fudbalskih struktura u ligi Dinamo ne može da ostane sa ovim sastavom u  ligi.

Stančić je obrazložio da nema kvalitetan tim za tako nešto, a da sa pobedama kod kuće Dinamo ostaje u ligu – ističe sagovornik.

Đorđević će kao tim menader biti zadužen da koordinira rad prvog tima i mlađih selekcija.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: