Dinamo jesenji šampion

Lokalni sport - Ponedeljak 18.11.2013 - 11:19

Vranje - Fudbaleri Dinama pobedili su, u 14. kolu Niške zone, ekipu Bukovika iz Ražnja, rezultatom 2:1 i kolo pre kraja prvenstva praktično obezbedili titulu jesenjeg šampiona.

Detalj sa mečeva Dinama Detalj sa mečeva Dinama

Junak utakmice bio je Stefan Nikolić Keža, devetnaestogodišnji vezni igrač Dinama koji blista ove sezone.

Utakmica je odigrana po hladnom vremenu pred oko 100  gledalaca što je neprimereno za ekipu koja se bori za prvo mesto, ali interesovanje je opalo zbog ranga takmičenja i  većine ekipa koje igraju rekreativno, reda radi.

Ovog puta, fudbaleri Dinama naišli su na silno motivisanu ekipu Bukovika, ali su pokazali da su najbolji u ligi i da je kvalitet na njihovoj strani.

Bez obzira na rezultat od samo 2:1, domaći fudbaleri su dominirali, stvarli brojne šanse, ali je nepreciznost i nedostatak iskustva i koncentracije bio presudan da se mreža gostiju ne napuni do vrha.

Dinamo je došao u vođstvo u 41. minutu  posle odlične asistencije Nikolića koji je, kao na tacni, poslužio iskusnog Nikolu Đokića, a ovaj rutinski plasirao loptu u nebranjeni deo gola golmana gostiju Nikolića.

U drugom poluvremenu, posle šanse Savića i šuta koji je golman gostiju odbranio na loptu natrčava mladi Nikolić i sa 18 metara topovskim udarcem postiže evro gol, skinuvši paučinu iz rašlji gola gostiju.

Gosti, koji nisu imali izglednih prilika uspeli su da smanje rezultat  na 2:1 u 81. minutu preko Rakića, koji šutira precizno sa preko 20 metara u desni ugao Danićevog gola..

Fudbaleri Dinama mogu da žale za brojnim šansama, pre svega, mlađani Ljiubiša Demić, pravo otkovenje ove jeseni, koji je do letos igrao za kadete.

Treba napomenuti da je pobeda fudbalera Dinama utoliko vrednija jer su nastupili bez četvorice standardnih igrača, nosilaca igre: Miloša J. Tasića,. Vojinovića, Miloša Ž: Tasića i Veličkovića.

Rezultati 14. kola: Dinamo – Bukovik 2.1, Radan – BSK Bujanovac 3:2, Zaplanjac – Napredak 2:0, Svrljig – Budućnost 4:0, Sloga – Vlasina 1:1, Pukovac – Pusta REka 1:1, Topličanin – Lužnica 2:0, Rudar Alpos – Balkanski 2:0.    

Tabela: Dinamo 33, Radan    30, Balkanski 28, Sloga 28, Svrljig 27, Vlasina 26, Rudar Alpos 22, BSK Bujanovac 20, Lužnica 20, Bukovik 16, Budućnost 16, Zaplanjac 14, Topličanin 14, Pukovac 10, Pusta Reka 9, Napredak 9,

Parovi, poslednjeg, 15. kola: BSK Bujanovac – Dinamo, Balkanski – Zaplanjac, Lužnica - Rudar Alpos, Pusta Reka – Topličanin, Vlasina – Pukovac, Budućnost – Sloga, Bukovik – Svrljig, Napredak – Radan.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: