Dinamo: Zatiranje tragova malverzacija

Lokalni sport - Petak 01.06.2012 - 09:08

Gradska vlada dala je saglasnost FK Dinamo za korišćenje imena grada u nazivu tog kluba. Tako se klub, zvanično, od srede 30. maja, zove i upisuje u sportski registar kao FK Dinamo Vranje, umesto dosadašnjeg FK Dinamo.

Logo Dinama Logo Dinama
Ništa značajno, reklo bi se, da se iza ove odluke ne krije  “politika” gradskih čelnika, a posebno onih koji vode vranjski sport, pre svih, Zorana Antića, predsednika Sportskog saveza i Dejana Ivanovića, potpresednika SS. 
 
- Dinamo je moralo da promeni ime da bi izbegao stečaj i gašenje zbog dugova koji su u jednom momentu iznosili sa kamatama oko 10 miliona dinara. FK Dinamo je ugašen, a registrovan je FK Dinamo Vranje kao novi klub, sa novim žiro računom i svom pratećom dokumentacijom – kaže naš izvor iz Sportskog saveza.
 
Ono što čudi, ističe naš sagovornik, je da glavni dužnici, poput HK “Jumko” nisu reagovali, iako su znali za dešavanja u Dinamu koja nisu od juče, već od septembra prošle godine, kada je promenjen žiro račun i ugašen klub. 
 
Samo “Jumku” dugovalo se sa kamatom preko četiri miliona dinara.
 
- Drugo, kako je Dinamo mogao da se takmiči sa novim imenom od septembra prošle godine, a da to tek sada ozvaniči Gradska vlada? Gradska vlada je mogla da donese takvu odluku samo na osnovu zaključaka legalno održane Skupštine kluba. 
 
Kada je ona održana, nikad u javnosti nije objavljeno. Ako postroje zaključci sa Skupštine da se vidi spisak prisutnih delegata, ko su oni koji su dali saglasnost za sve ovo. 
 
Postoji sumnja da je “tajna” Skupština održana papirološki, pa se sumnja u falsifikat potpisa učesnika, dakle delegata. 
 
Sa mnogima samo razgovarli, koji su bili na prošlom sazivu, i svi su listom odgovorili da nikava Skupština nije održana – tvrdi naš sagovornik.
 
Ono što je evidentno, po važećem zakonu, poverioci kome je FK Dinamo bio dužan neće moći da naplate dugovanja od “novog kluba” FK Dinamo Vranje. 
 
- Da li i koliko ima elemenata krivičnog dela u svim ovim zamešateljstvima i da li će to biti ispitano zavisi od političke volje i spremnosti državnih organa. 
 
S obzirom da se čekalo da se vidi kakvi će rezultati izbora biti i ko će voditi ministarstvo unutrašnjih poslova sve je jasno, FK Dinamo i sve što se u njemu dešavalo u poslednjih pet godina biće nedodirljivo – ubeđen je naš sagovornik.  
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: