EKSKLUZIVNO: "Orllići" rasturili "lavčinja" (FOTO)

Lokalni sport - Sreda 21.08.2013 - 11:03

Vranje - Kadetska reprezentacija Srbije, fudbaleri do 16 godina, savladala je u prijateljskoj utakmici odgovarajuću selekciju Makedonije, u Vladičinom Hanu, sa 4:0.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Utakmica je izazvala veliko interesovanje, pa se na stadionu “Kunjak” okupilo preko 1.000 ljbitelja fudbala iz cele južne Srbije.

Reprezentativci Srbije bili su rezervisaniji u pevom poluvremenu iako su poveli sa 1:0 golom Gojkova u 24. minutu.

Makedonski kadeti su bili ravnopravni u igri i stvorili par izgledih prilika, ali je golman Stanković bio nesavladiv. Najbolje prilike za goste propustili su Bonevski i Ristovski.

Imala je Srbija još jednu priliku preko 40. minutu, ali je njegov šutr spreila prečka gola gostiju.

U drugom poluvremenu, viđena je potpuna dominacija kadeta Srbije, koji su iskazali bolju fizičku spremnost, napravili nekoliko odličnih akcija i realizacija što je brojnu publiku podiglo na noge.

Posebno je bio atraktivan treći gol, kada se posle solo prodora Milojević se  u 72. minutu ušetao u gol, kao pogodak najboljeg pojedinca susreta Mehmedovića sa ivice šesnaesterca kada je preciznim šutem, manirom iskusnog fudbalera, pogodivši donji ugao golmana Ibraimia izazvao erupciju oduševljenja na stadionu.

Selektor kadeta Srbije Dejan Govedarica delimično je zadovoljan igrom svojih izabranika.

- Zadovoljni smo rezultatom, ali u igri smo pokazali neke slabosti koje moramo otkloniti ukoliko želimo da se ravnopravno nosimo sa reprezentacijama iz Evrope.

Naravno, ovo je bilo prvo zajedničko okuplljanje dečaka rođeniih 1998. godine, prva zvanična utakmica, pokazali su veliki potencijal, a na nama je da radom to nadogradimo i stvoramo buduće asove srpskog fudbala – izjavio je Govedarica.

Selektor mladih Makedonca, Bobi Stojanovski, bio je vidno neraspoložen nakon utakmice.

- Nismo zaslužili da izgubimo ovako visokim rezultatom. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, stvarali šanse, ali golman Srbije, koji je po meni igrač utakmice, bio je nasvladiv.

U drugom poluvremenu odlučila je bolja fizička spremnost protivnika. Čestitam na pobedi, pokušaćemo da u drugoj utakmici, sutra u Surdulici dođemo do boljeg rezultata i pobedimo – izjavio je Stojanovski.

Inače, FK Morava i Vladičin Han, sa predsednikom opštine Goranom Milanovićem, domaćini na pripremama mlađim kadetskim reprezentacijama Srbije i Makedonije.

Nakon utakmice u Hanu, ove selekcije odigraće prijateljsku utakmicu i u četvrtak u Surdulici, na stadionu Radnika, sa početkom od 17 časova.

Domaćin reprezentaticima je Slađan Miljković, vođa projekta i instruktor Fudbalskog saveza Srbije za mlađe kategorije za Pčinjski okrug.

- Članovi reprezentacije Srbije, pripremaju se na stadionu u Vladičinom Hanu od 17. avgusta, dok reprezentacija Makedonije trenira od 19. avgusta u Predejanu, gde će obe reprezentacije smeštene do odigravanja utakmica – kaže Miljković.

Obraćajući se javnosti, predsednik Mladenovć izjavio je da opština Vladičin Han već duže vreme pruža podršku sportu i da će se potruditi da tako i ostane.

- Razvoj sporta u Vladičinom Hanu nam je veoma bitan. Pomažemo ne samo fudbal, nego i rukomet, odbojku, kik boks, košarku.

Podržavamo sport i sportske aktivnosti kako bismo decu odvojili od ulice, i kako bi kod njih razvili takmičarski duh i formirali zdrave ličnosti.


Vođa ovog projekta, Miljković, izrazio je zadovoljstvo što je baš Vladičin Han izabran za mesto susreta reprezentacija Srbije i Makedonije i istakao da će to biti idealna prilika da se prikažu sportski tereni i potencijali opštine za neka slična sportska dešavanja.

FK SRBIJA 16 – FK MAKEDONIJA 16 4:0

Vladičin Han. Stadion “Kunjak”, Gledalaca 1000, Sudija Ninoslav Spasić (Surdulica), Pomoćnici: Denis Ferček /Aleksinac), Dejan Najdić (Vlasotince) i Igor Kocić (Vlasotince),

Strleci: Gojkov u 24, Gajić u 64, Milojević u 72, Mehmedović u 77. minutu, Žuti kartoni: Zlatanović (Srbija), Dodevski (Madedonija).

Srbija: Stanković, Marković, Dukić, Pejović, Dominik, Gojkov, Palović, Čermelj, Gajić, Mehmedović, Blagojević.
Igrali su još: Stanisavljević, Radić Nišić, Mićin, Milojević, Ilić, Zlatanović.

Makedonija: Ibraimai, Stojkovski, Gočevski, Dodevski, Terzijev, Mitrev, Sulejmani, Ri. Papudžijev, M. Ristovski, Petkov, Bočevski.
Igrali su još: Robert Papudžijev, K. Ristoski, Hani, Dodev, Ilirov Arslani, Micev.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: