Halilović, gospodin trener

Lokalni sport - Petak 08.06.2012 - 10:42

Slobodan Halilović (60), igračka legenda Radničkog iz Niša, fudbalski trener koga su u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima zvali profesorom, svojom pojavom pleni na terenu i van njega.

Halilović Halilović
Vranjski ljubitelji fudbala upamtili su ga kao „gospodina trenera“ na klupi Dinama u prvoj prvoligaškoj sezoni, 2006/2007. godine.
 
Obeležio je, kao fudbaler, deo istorije Radničkog iz Niša. Igračko iskustvo pomoglo mu je u trenerskom poslu.
 
- Toliko sam vrsnih trenera imao od kojih sam puno toga naučio. Počev od Miroslava Ivka Glišovića, preko Miće Duvančića, pa do Dušana Nenkovića – navodi Halilović.
 
Završio je za UEFA Pro licencu, najviše trenersko zvanje u fudbalu.
 
- Ulagao sam u sebe, završio u prvoj klasi srpskih trenera i učio od najboljih svetskih trenera. Trenerski posao nije bauk. Po meni, ako vam u klubu  obezbede maksimalne uslove za rad na vama je da svoju kreativnost svedete na sistem predviđanja igre, svoje i protivničke ekipe i pravljenje rezultata koji se od vas zahtevaju – kaže Halilović.
 
Tako nešto, tvrdi, nije moguće u srpskom fudbalu.
 
- Za sada ne. Dok se ne definišu vlasnički odnosi u klubovima nema napretka. Imao sam susret sa Draganom Stojkovićem Piksijem kada je Nagoja igrala u Kupu šampiona Azije u Ujedinjenim Emiratima. Bio sam njegov gost i video šta je vrhunski klub. Vrhunska organizacija, trener samo skoncentrisan na ekipu i igru. Piksi je fudbaski Bog u Japanu i milina je gledati sa koliko se poštovanja odnose prema njemu čelni ljudi Nagoje – ističe Halilović.  
 
Trenutno je u Nišu, ali čeka poziv iz Emirat gde se vraća. Trenerski poziv ne namerava, još dugo, da ostavlja.
 
- Dok budem mentalno i fizički zdrav. Svakome treba da bude uzor Aleks Ferguson, trener Mančester junajteda, kome fudbal i poziv trenera znače više od života – tvrdi Halilović.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: