Janković: Važan je rad i samo rad

Lokalni sport - Četvrtak 11.07.2013 - 10:23

Nikola Janković iz Vranja, jedan od najboljih mladih srpskih košarkaša, osvajač srebrne medalje na Svetkom juniorskom prvenstvu, što se tiče nastupa za ekipu KK Spiru Šarloa iz Belgije kaže da se je snašao fenomenalno što mu je pomoglo da napreduje.

Janković sa Derikom i Hamiltonom Janković sa Derikom i Hamiltonom
Posebno, rad sa već formiranim i starijim igracima.
 
- Imao sam peh i povredu jagodične kosti, pa sam se u tim vratio nakon tromesečne pauze. 
 
Zadovoljn sam učinkom i igrama, u klubu sam prosečno beležio 3,6 poena i 1,9 skokova za osam minuta u igri na sedam ligaških mečeva, ali sam u Evrokupu imao po 8,6 poena i 4,2 skoka za 17 minuta u proseku u igri, na pet mečeva. 
 
Najviše sam se  istakao protiv podgoričke Budućnosti, kojoj sam ubacio 15 poena uz osam skokova, a zatim je u revanšu ostvario učinak od 10 poena i pet skokova – kaže Janković.
 
Srećan je što mu je trener Đovani Boci dao šansu i mislim da ju je iskoristio. 
 
- Mnogo učim od Derika Alena, Džastina Hamiltona i Andrea Ridika, on ima 40 godina a igra kao da ima 18. Kada sam ga video prvi put, bio sam oduševljen koliko ima entuzijazma – navodi Janković.
 
Mladi košarkaš se zahvaljuje mnogim Vranjancima koji su mu čestitali i pružali podršku tokom prvenstva na društvenim mrežama, posebno pozdravlja najmlađe košarkaše početnike u Vranju. 
 
- Formula svakog uspeha se krije u radu i strpljenju. Hiljade ubačenih lopti u koš svakog dana, potom sati provedeni na terenu, u hali, u parku, ispred zgrade, nije važno gde. Važan je rad, rad i samo rad – ističe mladi Janković.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: