Jovanović se ispromašivao

Lokalni sport - Ponedeljak 05.08.2013 - 10:28

Vranje - Fudbaleri Radnika, novog prvoligaša iz Surdulice, odigrali su kontrolnu utakmicu na Vlasinskom jezeru sa srpskoligašem Moravcem Orionom iz Mrštana, nerešeno 0:0 i pokazali dobru igru, ali i neefikasnost u napadu.

Detalj sa mečeva Radnika Detalj sa mečeva Radnika

Treneri Radnika i Moravca, Žarko Đurović i Jovan Stanković izveli su najjače postave, a utakmica je privukla oko 500 ljubitelja fudbala na Vlasini,  željnih da vidi snagu i  kvalitet dva najjača kluba južno od Niša.

Surduliučani su bili daleko bolji u prvom poluvremenu i samo je sreća spasla Mrštančane da ne prime gol.

Prvo je špic Radnika Jovan Jovanović  brzopleto šutirao iz idealne prilike, a golman Mitrović odbranio, a potom se Milan Stavrić našao sam pred golmanom, ali je šutirao preko gola.

Ekipa Moravca je samo jednom ozbiljnije zapretila, uglavnom su Surduličani diktirali tempo i držali sve konce utakmice u svojim rukama.

Promene fudbalera na obe strane doprinele su da u drugom poluvremenu Mrštanci budu ravnopravniji i beležimo priliku iskusnog internacionalca Vladice Đorđevića, ali je golman Radnik pravovremeno intervenisao.

Pokušao je glavom i Bojan Stamenković, a negodovanje fudbalera i navijača Moravca izazvala je odluka pomoćnog sudije koji je poništio gol Bobana Cenića zbog ofsajda koji je udarcem glavom matirao golmana Surduličana.  

Ekipa Radnika je, takođe, mogla sa dođe do vođstva, ali je, opet, Jovanović iz izvanredne pozicije šutirao glavom, a golman Mitrović odbio loptu ponovo do njega.

Svi su očekivali siguran gol, ali je Jovanović raspalio po lopti i sa pet metara prebacio prazan gol.

Utakmica je pokazala da će ove ekipe igrati značajnu ulogu u svojim ligama, jer su sastvaljene od iskusnih fudbalera, uglavnom prvoligaških.

Radnik će se sigurno boriti za opstanak u Prvoj ligi i moraće više da poradi na igri u odbrani i poboljša efikasnost u napadu.

Moravac će se boriti za prvo mesto u Srpskoj ligi, ali provera protiv Radnika je pokazala slabosti, posebno u odbrani i zadnjoj liniji veznog reda, na kojima će trener Stanković morati da poradi.

Ipak, Mrštncima će u relativno slabijoj republičkoj ligi prednost biti iskustvo i posebno igra prilikom prekida.

FK RADNIK – FK MORAVAC ORION 0:0

Stadion pored Vlasinskog jezera, gledalaca: 500, Sudija: Ninoslav Spasić (Surdulica).

RADNIK: Radojević, Krstić, Pešić, Anđelković, Stojanović, Ćirić, Ožegović, Stavrić, Rnić, M. Petrović, Jovanović. Igrali su još: Ivanković, Ilić, Rajović, Mijatović, N. Petrović, Ristić, Dimitrov.

MORAVAC ORION: M. Mitrović, Ilić, Petrović, Marković, Cenić, Cekić, B. Stamenković, V. Stefanović, D. Mladenović, Trajković, N. Mitrović. Igrali su još: Đorđević, Milić, N. Stefanović, M. Stamenković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: