Jovanović se vraća u Dinamo?

Lokalni sport - Petak 12.07.2013 - 11:48

Ivan Jovanović (54), bivši trener Dinama, sa kojim je ti iz Vranja ušao u Prvu ligu Srbije, najverovatnije će ponovo sesti na klupu Vranjanaca, saznaje OK Radio.

Jovanović Jovanović

Popularni trener posebno je omiljen kod navijača Dinama i to će najverovatnije prevagnuti da ga Zupančić i drugovi ponovo angažuju.

Jovanović je ostao upamćen ljubiteljima fudbala u Nišu i Pirotu kao igrač, a kao trener od  Svrljiga do Vranja. FK Dinamo iz Vranja, u sezoni 2005/2006. godine, uveo je u Prvu ligu Srbije.

- Za Vranje me vezuju najlepše sportske uspomene. Radeći u Dinamu stekao sam u gradu puno prijatelja sa kojima redovno održavam kontakt.

Niš u kome sam se rodio i Vranje u kome sam doživeo najlepše sportske trenutke su gradovi bez kojih ne mogu da funcionišem – izjavio je svojevremeno za OK Radio Jovanović.
 
Imao je bogatu sportsku karijeru. Kao fudbaler, prošao je sve mlađe kategorije u FK Radnički iz Niša, a za prvi tim potpisao ugovor o stipendiranju, 1975. godine i debitovao na kup utakmici protiv Hajduka iz Splita.

Profesionalni ugovor potpisao je 1977. godine i igrao za Nišlije do 1980. kada je prešao u Radnički iz Pirota.

Za Piroćance je igrao do 1986. godine, a potom prešao u FK Pelister iz Bitolja, u Makedoniji. U Pelisteru je završio fudbalsku karijeru, 1988. godine i otisnuo se u trenerske vode.

- Mnogo klubova sam sa uspehom vodio, ulazio sa njima u viši rang. Izdvojio bih ulazak u Srpsku ligu sa Pukovcem, osvojeno treće mesto u Drugoj ligi Jugoslavije sa niškim Železničarem i naravno ulazak u Prvu ligu sa Dinamom – ističe Jovanović.

Dinamo je za njega posebna priča. U prvenstvu su nadmoćno osvojili prvo mesto.

- Dinamo je moj drugi dom, posle porodice koja je na prvom mestu – navodi Jovanović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: