Jug drastično kažnjen zbog ponašanja čelnika kluba

Lokalni sport - Petak 28.02.2014 - 12:51

Vranje - Još jedna neviđena bruka KK Jug viđena je u režiji direktora kluba Gorana Smiljkoviča i trenera Dejana Petrovića, kao i pojedinih košarkaša zbog čijeg nedoličnog ponašanja klub treba da plati 45.000 dinara, plus neizmirene troškove za službena lica u iznosu od oko 10.000 dinara.

Gde će stići: igrači KK Juga Gde će stići: igrači KK Juga

Dakle, ukupno 55.980 dinara, što će za praznu kasu kluba biti prevelik namet.

Takmičarska komisija Prve regionalne lige “Istok” na čelu sa komesarom Nebojšom Krstićem izrekla je više kazni za KK Jug.
 
Po Saopštenju 19 – od 28.02.2014, KK Jug se kažnjava sa  31.000 i to:

- Po članu 53 d/1 i odluke TK čl. 53/D , kažnjava se trener KK Jug, Dejan Petrović, zbog  četvrte tehničke greške sa 16.000 din.

- Po članu 53 d/5, kažnjava se (ponovljeno) službeni predstavnik KK Jug, Goran Smiljković sa 10.000 dinara zbog nedoličnog ponašanja.
 
- Po članu 53 d/5 Propozicija kažnjava se igrač KK Jug, Nikola Stevanović sa 5.000 din. (zbog nedoličng ponašanja).

Sve ove kazne su izrečene nakon utakmice KK Jug – KK Junior.

Saopštenje 14 donosi i nove kazne za KK Jug - 11.000,00 (zbog tehničke greške “klupi” i loše organizacije utakmice protiv ekipe KK Rtanj u Vranju);

Saopštenje 16 donosi još kazni Jugu - 2.000,00 (tehnička greška Nikola Radosavljević, 1.000,00 i TG Dušan Trajković, 1.000,00);

Saopštenje 18 - KK Jug 9.980,00 (za neisplaćene troškove službenih lica na utakmici protiv KK Knjaževac u Vranju); KK Jug 1.000,00 (TG Nikola Stojković, protiv utakmice sa KK Knjaževac).

Treba napomenuti da je se ovakvo neprimereno ponašnje koje bruka 41 godinu staru istoriju KK Jug od strane direktora Smiljkovića i trenera Petrovića ponavlja iz prošlih sezona.

Rukovodstvo lige na čelu sa komesarom Nebojšom Krstićem više ne zna šta da radi sa vranjskim klubom.

Iz razgovora sa njima može se zaključiti da su sve opcije su u igri, od drastičnog kažnjavanja kluba, pa ukoliko se ponovi još jedan eksces do odstanjivanja iz košarke rukovodioca Smiljkovića i trenera Petrovića.

Pritom, ne treba žmuriti pred činjenicom da su vranjski košarkaši na pojedinim utakmicama drastično oštećeni od strane sudija, ali to ne opravdava nesportsko ponašnje onih koji treba da edukuju i vaspitavaju mlade košarkaše koji su uglavnom u klubu.

Drugo, loš kriterijum suđenja u odnosu na KK Jug je i posledica Smiljkovićevog i Perovićevog ponašanja prema njima i gubljenja svake vrste autoruteta.

Sramno i žalosno za klub svetle tradicije koji u ovom trenutku nema upravu, pa samim tim i nema ko da uspostavi red i odstrani one koji brukaju generacije igrača koje su sa ponosim nosile dres kluba i predstavlajle grad.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: