KMF pred ispadanjem?

Lokalni sport - Ponedeljak 14.01.2013 - 11:04

Da je vranjski sport u dubokoj krizi, na rubu propasti, pokazuje i najnovija dešavanja u klubu malog fudbala Vranje, jednom od do sada najstabilnijih kolektiva u gradu.

KMF Vranje KMF Vranje

Vranjanci su na pretposlednjem mestu u Prvoj ligi Srbije sa samo 4 osvojena boda iz šest utakmica, sa najgorom gol razlikom u ligi, 13 datih i 30 primljenih golova.

Goran Jović Beli, trener kluba ne krije razočarenje stanjem u klubu, pre svega, raspoloživim kadrom igrača za najzahtevnije i najkvalitetnije takmičenje u ligi.

- Godinama unazad, oslanjamo se na futsalere kao što su Igor Stojanović  Žike, Predrag Nikolić Pepi, Marjan  Đorđević Macan, golman Žikica Ristić...

Oni su legende kluba, ali moramo znati da jedne stižu godine, druge povrede, treće prezasićenost...

Valjane zamene za njih još uvek nemamo, iako imamo dosta mladih igrača koji obećavaju.

Jednostavno, mnogima je potrebno vreme da stasaju i budu oslonac ekipe, a to je proces od koga oni prvi odustaju, neredovnim treniranjem i nesportskim životom – navodi Jović.

Evidentno je da klub mora da se pojača nekim iskusnijim fudbalerima, pre svega, onima koji su dugo igrali u Dinamu i koji imaju urođeni osećaj za mali fudbal.

Druga stavr, koja prati i ostale klubove u ligi, osim Ekonomca iz Kragujevca i VIK Naissusa iz Niša,  je nedostatak finansijskih sredstava da bi se kvalitetni futsaleri animirali da igraju i pružaju vrhunske partije.

- Dobijamo sredstava za takmičenje, da odemo na dan utaklmice kombijem do grada u kome gostujemo i da u Vranju platimo službena lica. To je sve.

Nema novca za futsalere, a bez plaćenih stipendija ili hranarina teško da možemo da motivišemo ekipu – ističe Jović.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: