Maratonci u Sarajevu

Lokalni sport - Utorak 17.09.2013 - 00:11

Vranje - Atletski klub “Vranjski maratonci” zabeležio je svoje prvo zvanično učešće na Sedmom sarajevskom polumaratonu, 15 septembra.

Sa lica mesta Sa lica mesta

U trci na polumaratonu je učestvovalo 418 takmičara iz 25 zemalja dok je na celoj sportskoj manifestaciji trčalo gotovo hiljadu takmičara.

Treća mesta u polumaratonu pripala su takmičarima iz Srbije Mariji Čegar Lukić i Saši Stoliću.

Do sada su vranjski atletičari na trkama u Novom Sadu, Beogradu, Skoplju, Nišu i Kruševcu nastupali pojedinačno.

Vranjski maratonci prepuni su lepih utisaka sa Sedmog sarajevskog polumaratona.

- Utisci iz Sarajeva su odlični. Atmosfera na stazi je bila pozitivna. Osnovni smisao ove trke je bila promocija zdravog načina života, a trka je imala i humanitarni karakter.

Trka je pokazala dobar način kako da se čovek oslobodi negativne energije i uz to smanji svakodnevni stres – kaže Mile Ristić.

- Koncepcija trke je bila odlična i lepo je osmišljena jer se trčanjem obilaze i pojedina značajna turistička mesta u Sarajevu.

Svakako se na prvom mestu izdvaja Baš čaršija, šetalište pored reke Miljacke, prolazak pored Skenderije… Nama sportistima svakako imponuje to što smo trčali jedan krug na stadionu Koševo pošto je i to bio deo staze – navodi Ivan Stanković.

- Posebno nas raduje činjenica da smo svi značajno poboljšali svoje lične rezultate. Treninzi tokom leta su nam se isplatili. Da bi se osvojilo neko od prva tri mesta potrebno je da se bavite ovim profesionalno i da se u gradu ima odgovarajuća staza za trčanje kao i godine i godine rada i sticanja iskustva na ovakvim trkama.

Budući da takog nečeg nema u Vranju, možemo da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatom – ističe Miloš Antić.

- Organizacija maratona je bila za svaku pohvalu i stvarno je bio prelep osećaj biti deo dogadjaja na kom smo učestvovali. Smatramo da smo izvršili svojevrsnu promociju grada Vranja i nastavljamo da se pripremamo za Sofiju, Podgoricu i Ljubljanu – kaže Goran Jović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: