Nigerijci za Spasića

Lokalni sport - Subota 30.06.2012 - 13:18

Velika fudbalska prašina podigla se i nakon odlaska Davora Tasića i Slađana Spasića u FK Obilić iz Beograda. Ipak, sve je brzo splasnulo kada se saznalo da iza tog kluba kao vlasnik stoji Željko Ražnjatović Arkan.

U to vreme u FK Dinamo bili su Časlav Ristić, Zoran Knežević i Miša Antić. To je bio „triling“ koji je o svemu odlučivao. Zna se da su Spasiću jedva dali ispisnicu nakon intervencije nekog uticajnog Vranjanca iz Beograda. 
 
Spasić je savim slučajno završio u Obiliću jer je na jednoj od utakmici Dinama, tadašnji predsednik Beograđana Stojan Novaković, bliski saradnik Arkana, došao da gleda nekog od igrača Dinama, a zasviđao mu se Spasić i hteo je pošto-poto da ga odvede. 
 
To je bio period kada je Obilić po provincijama pronalazio talentovane, neafirmisane igrače sa kojima će doći do titule prvaka Jugoslavije ne birajući sredstva i načine. 
 
Sa Novakovićem u društvu bio je Vranjanac, Dragan Mininčić. Kakva je njegova uloga bila nije se znalo? 
 
Ipak, očevici tvrde da je Mininčić bio domaćin Novakoviću jer je bio u Zvezdi, jedno vreme član Nadzornog odbora, znao se sa Arkanom i kao Vranjanac pratio je sve što se događa u klubu, a kasnije je bio i član UO.
 
Pouzdano se zna da FK Dinamo za Spasića nije uzeo pare, niti za Davora Tasića.
 
Jedan od čelnika Dinama u to vreme, želeći da ostane anoniman pričao je da je njegov kolega iz kluba bio kod Arkana, uz posredovanje, kako bi se dogovorili oko obeštećenja. 
 
Tom prilikom Arkan je saopštio da od para nema ništa, nego da ode na trening, vidi tamo četvoricu Nigerijca, uzme dvojicu i odvede za Vranje. 
 
Kada je shvatio u  kakvoj se situaciji nalazi rekao je Arkanu: „Ne trebaju nam, neka Spasić igra, sa srećom neka je“. 
 
Po povratku u Vranje na sednici kluba, sav prestrašen, rekao je: „Gde smem da dovedem one crnce, šta će reći narod“.
 
Ono što je bitno za klub to je, kasnije, odlazak Spasića u inostranstvo, iz FK Železnik u grčki PAOK gde je proveo šest sezona. 
 
U Beogradu se zna da je to bio, pored odlaska Vlade Šmita u Bolonju, najbolje odrađen trasfer tadašnjeg gazde kluba Dragana Ace Bulića, današnjeg presednika Udruženjam prvoligaša. 
 

Smatra se da je transfer iznosio 1.700.000 maraka. Dakle, FK Dinamo na ime obeštećenja kojeg nije tražio izgubio je 34.000 maraka. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: