Niška zona startuje 17. avgusta

Lokalni sport - Petak 02.08.2013 - 10:44

Vranje - Na redovnoj konferenciji Niške fudbalske zone, održanoj u Lebanu, u prisustvu generalnog sekretara RIS Branislava Miloševića i rukovodilaca lige izvučeni su parovi za nastupajuće takmičenje, koje počinje 17. i 18. avgusta.

Ilustracija Ilustracija

Predstavnioci Pčinjskog okruga, Dinamo iz Vranja i BSK iz Bujanovca,  krenuće sa različitih pozicija.

BSK u subotu, 17. avgusta, gostuje ekipi Svrljiga i sve osim časnog poraza za Bujanovčane bi bio uspeh.

Trenutna situacija u klubu je zabrinjavajuća, tanak fond igrača u nezavidna finansijska situacija ometaju da se klub koji vodi iskusni trener Rade Aleksioć na prvi način pripremi za zacrtan cilj – opstanak u ligi.

Dinamo je daleko boljoj situaciji od komšija, pojačan sa 10-tak novih igrča dočekuje ekipu Napretka iz Aleksinca, u nedelju 18. avgusta.

Biće to provera za momke trenera Ivana Jovanovića koliko su nadmoćni u ligi nad ostalim protivnicima.

Dinamo je apsolutni favorit ne samo na tom meču već i u ligi jer se klub finasijski stabilizovao i trenutno ima najviše para u zoni.  
 
Parovi 1. kola Niške zone, 17/18. avgust 2013.:

Radan (Lebane) - Zaplanjac (Gadžin Han), Dinamo (Vranje) - Napredak (Aleksinac), Svrljig - BSK (Bujanovac), Pukovac - Budućnost (Popovac), Sloga (Leskovac) - Bukovik (Ražanj), Rudar Alpos (Aleksinački rudnici ) - Pusta reka (Bojnik), Topličanin (Prokuplje) - Vlasina (Vlasotince) i Balkanski (Dimitrovgrad) - Lužnica (Babušnica).

Prema dogovoru klubova, a uz uvažavanje rkuvodstva zone, subotom će svoje utakmice kao domaćini igrati klubovi : Svrljig, Napredak, Sloga, Bukovik, Balkanski, Pusta reka, Lužnica i Topličanin, ostali klubovi igraju nedeljom.

Od novina koje su zanimljive za fudbalsku javnost, a donete su na pomenutoj redovnoj konferenciji lige, svakako valja podsetiti kako su u Propozicijama za novo prvenstvo Niške zone ugrađene izmene, koje najavljuju formiranje treće zone u okviru Jugoistočne Srbije.

Kao što je poznato, fudbalsku zonu JUG formiraju klubovi sa teritorije Jablaničkog okruga (7 klubova), Pirotskog okruga (tri kluba), Pčinjskog okruga (tri kluba), FS Grada Niša (dva kluba) i jedan predstavnik FS Kosova.

Prvenstvo novoformirane zone počeće u avgustu 2014. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: