Nišlijke slavile u Vranju

Lokalni sport - Nedelja 29.09.2013 - 11:50

Rukometašice Vranja u 1. kolu Prve lige Srbije, izgubile su na svom parketu od druge ekipe Naise, rezultatom 27:18, poluvreme 12:5 i pokazale da će se u novoj sezoni boriti za opstanak u ligi.

Sa mečeva ŽRK Vranje Sa mečeva ŽRK Vranje

Ispostavile su se tačne prognoze da su gošće iz Niša, druga ekipa Naise, prvaka Srbije i učesnika Kupa šampiona, apsolutni favoriti na utakmici.

Niška ekipa, iako zvanično druga, ovog puta je doputovala sa pet prvotimki, jer je prva ekipa igrala u petak. Posebno je nerešiva eninigma bila golman gostiju, Aleksandra Stefanović jedna od najboljih golman u Srbiji.

Utakmica je rešena odmah u prvom poluvremenu kada su Vranjanke uspele da postignu samo 5 golova, zahvaljući čvrstoj odbrani Nišlijki golmanu Stefanovićevoj..

Nišlijke su utakmicu rutinski prvele kraja, dodavajući gas kada je trebalo. Imale su kontrolu nad utakmice od početka do kraja i zasluženo deklasirale domaće rukometašice.

Voja Tasić, tehnički organizator ekipe Vranja, ističe da su pokušali da se suprostave gošćama, ali da su one pokazale neoporan kvalitet.

- Čestitamo Nišlijkama, zasluženo su nas savladale, jedino što zameramo što nisu došle sa drugom ekipom. Ne tvrdim da bismo pobedili, ali bi rezultat sigirno bio povoljniji za nas – kaže za OK Radio, Tasić.

U sledećem kolu ekipa Vranja gostuje u Prokuplju domaćem Topličaninu, gde će pokazati svoje mogućnosti protiv ekipe sličnih kvaliteta.

- Ekipa Topličanina ima prednost domaćeg terena i imaće ulogu favorite. Sačuvali su isti tim od prošle godine koji je za respekt, ada je tako pozali su osvajanjem boda na gotovanju u Knjaževcu.

Idemo da igramo, nema predaje, nadamo se povoljnom rezultatu – ističe Tasić.

Rezultati 1. kola: Vranje – Naisa II 18:27, Knjaževac – Topličanin 23:23, Pirot – RTB Bor 29:24. Nedelja, 29. septembar: Zaječar II – Đerdap.

Naisa 2     1    1    0    0    27:18     2    
Pirot     1    1    0    0    29:24     2    
Knjaževac     1    0    1    0    23:23     1    
Topličanin     1    0    1    0    23:23     1    
Zaječar 2     0    0    0    0    0:0     0    
Đerdap     0    0    0    0    0:0     0    
RTB Bor     1    0    0    1    24:29     0    
Vranje     1    0    0    1    18:27     0    

Parovi 2. kola: Topličanin – Vranje, Naisa II – Pirot, Đerdap – Knjaževac, RTB Bor - Zaječar II.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: