Novi fudbalski šmeker

Lokalni sport - Nedelja 30.06.2013 - 13:41

Luka Arsenović, pionir Dinama iz Vranja, igra na poziciji zanjeg veznog igrača u selekciji koju su svojim upornim radom stvorili treneri Joca Ristić i Nikola Ilić.

Arsenović Arsenović

Mladi Luka koji nastavlja stopama svoga dede Bore Arsenovića koji je sa velikim uspehom igrao za vranjski Tekstilac, a potom bio trener u FK Koštana i drugim klubovima.

Spada u grupu igrača koji imaju perfektbu tehniku, dobar pas i odličan pregled igre.

Joca Ristić, fudbalski trener, smatra da Arsenović sve što radi čini to sa idejom karakterističnom za fudbalskog šmekera.

- Ima taj neophodan filing i osećaj da proigra saigrača, promeni stranu i napravi preokret u igri stvaranjem ofanzivnog prostora u fazi napada pred golom protivnika.

Prostor osvaja i duplim pasovima karakterističnim za zrelije igrače, zna u svakom momentu šta će sa loptom - kaže Ristić.  

Arsenović će morati još više da se posveti treningu i radu kako bi otklonio nedostatke jer savremeni fudbal zahteva igru u oba pravca.

- Treba da se posveti igri u defanzivi, da svoje izuzetne fudbalske karakteristike iskoristi na najbolji mogući način obzirom da mu je glavni problem nedostatak brzine i agresivnosti.

Potrebno je da u duele ulazi sa što više žara jer se dešava da ponekad deluje potpuno nezainteresovano u igri.  

Radi se o tempašu koji celu utakmicu igra u jednom ritmu. Moraće da poradi na igri sa promenom tempa, a za to je potrebno vreme, upornost i želja – ističe Ristić.  

Inače, Luka dolazi na treninge iz rodnog Pavlovca, vaspitan je i dobar đak, služi za primer, živi za fudbal i po tome najviše podseća na svog dedu Boru.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: