"Orlovi" ponovo bolji od Makedonaca

Lokalni sport - Petak 23.08.2013 - 09:30

Vranje - Kadetska reprezentacija Srbije do 16 godina ponovo je visoko porazila, u drugoj utakmici, na gradskom stadionu u Surdulici, vršnjake iz Makedonije sa 5:2 u pokazala da je bolji i spremniji rival.

Detalj sa meča Detalj sa meča

Bio je to još jedan fudbalski spektakl, nakon onog u utorak u Vladičnom Hanu, kada su pred više od 2.000 gledalaca izbranici selektora Dejana Govedarice izmamili salve aplauza pubilke sa juga Strbije.

Prvi su u vođstvo došli gosti golom Dodeva u 7. minutu, nakon nepažnje odbrane “orlića” i lošeg postavljanja zadnje linije tima. Vođstvo gostiju i radost nije dugo trajala.

U 14. minutu, nakon izvedenog kornera lopta je jednog od makedonskih reprezentativaca udarila u ruku i sudija Danilo Mihajlović iz Vranja je opravdano svirao jedanaesterac. Siguran realizator bio je Čermelj.

Na vođstvo “orlića” se nije dugo čekalo. U 31. minutu “eksplodirao” je od oduševlenja prepiun stadion ljubitelja fudbala. Mladi Milić je šutem sa 30 metara pogodio sam gornji ugao golmana Janoskog.

Dominacija kadeta Srbije nastaje od 32. do 53. minuta kada na scenu stupa Zlatanović i postiže “het trik”. Golovi, u 32, 34. i 53. minutu bili sve lepši od lepšeg.

Na poluvremenu bilo je ubedljivih 4:1, u 53. minutu 5:1. “Orlići” su tada stali, mada su stvarali prilike. Više su igrali za pibliku koja je znala svaki atraktivan potez da nagradi aplauzom.

Makedonski “lavčinja” uspeli su da ublaže poraz u 68. minutu preko Sulejmanija.

Poslednji zvižduk sudije Mihajlovića preko 2000 ljubitelja fudbala je dočekalo na noge imlade “orliće” i njihov stručni štab ispratilo dugotrajnim apluzuma i povicima: “Srbija, Srbija”…

SRBIJA 16 – MAKEDONIJA 5:2

Surdulica. Gradski stadion, Sudija. Danilo Mihajlović (Vranje), Ivica Stojanović (Aleksinac), Bojan Jovanović (Niš) i Jovan Grujić (Niš),

Strelci: 0:1 – Dodev u 7, 1:1 – Ćermelj u 14. (iz jedanaestrca), 2:1 – Milić u 31, 3:1 – Zlatanović u 32, 4:1 – Zlatnoviuć u 34, 5:1 – Zlatanović u 55. 5:2 – Sulejmani u 68. minutu, Žuti kartoni: Milić (Srbija), Riste Papudžijev (Makedonija).   

Srbija 16: Ilić, Dukić, Radić, Dinga, Stanisavljević, Gojkov, Čermelj, Mićin, Milojević, Zlatanović, Milić.

Igrali su još: I. Marković, L. Marković, Pejović, Pavlović, Gajić, Mehmedović, Blagojević.

Makedonija 16: Jankov, Stojkovski, Gičevski, Dodevski, K. Ristevski, Ristev, Hani, Riste Papudžijev.

Igrali su još: Terzijev, Sulejmani, M. Ristevski, Bonevski.

Igrač utakmice: Zlatanović (Srbija).

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: