PET MEDALJA za rolerašice u Sloveniji

Lokalni sport - Nedelja 12.08.2018 - 23:20

Ovog vikenda takmičarke Ski kluba „Besna Kobila“ iz Vranja su učestvovali na otvorenom prvenstvu Slovenije u Vuzenici u slalomu na rolerima i osvojile pet medalja.

Novi uspesi za vranjske rolerašice FOTO: Ski klub Novi uspesi za vranjske rolerašice FOTO: Ski klub
Posle lošeg starta prošlog vikenda u Slovačkoj, Emilija Arsić je dovela stvari na svoje mesto i u kategoriji devojčica do 14 godina zauzela prvo mesto.
 
Dunja Arsić je morala da pruži ruku domaćoj takmičarki i zadovolji se drugim mestom i srebrnom medaljom u kategoriji devojčica do osam godina, nakon što su o prvom mestu odlučivale stotinke
 
Ništa manje neizvesnosti nije bilo ni u kategoriji devojčica do 10 godina.
 
Posle dve briljantne vožnje, Maša Jović je kapitulirala pred godinu dana starijom devojčicom iz Ilirske Bistrice. 
 
U konkurenciji devojčica do 12 godina, Anastasija Stojanović se ovoga puta okitila srebrnom medaljom i nastavila niz uspeha na međunarodnoj sceni.
 
Najstarija vranjska takmičarka Mia Dedinac je, u konkurenciji devojčica do 16 godina, zauzela drugo mesto iza takmičarke iz Italije sa minimalnim zaostatkom i tako najavila borbu za najviši plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji.
 
Lenka Stanković je napravila grešku na poslednjoj kapiji i tako ostala bez plasmana i šanse da se bori za medalju.
 
Na prvoj World rankig trci u Sloveniji, trkom je ispred Svetske roler federacije delegirao naš delegatski par, Đorđe Dedinac/Toma Dimitrijević
 
Postavljač druge staze je bio trener vranjskog kluba Đorđe Dedinac.
 
Iz Ski kluba „Besna Kobila" kažu da su izuzetno zadovoljni rezultatima i gostoprimstvom domaćina.
 
- Fantastičan organizator prve World Ranking trke u Sloveniji bio je Ski klub Vuzenica koji  u svojim redovima ima nekoliko državnih prvaka u skijanju.
 
Iako na samo dva sata vožnje od najbližeg glečera u Austriji, domaćini redovno treniraju i voze slalom na rolerima
 
Od njih se itekako ima šta naučiti i o skijanju i o organizaciji velikih sportskih događaja.
 
Možda bi samo trebalo da iskopiramo sistem i način rada skijaških klubova u Sloveniji, ako želimo bolje rezultate u skijanju – ukazuju iz vranjskog kluba.
 
Osim domaćina, učestvovalo je još šest skijaških klubova
 
Nekoliko državnih prvaka Slovenije u skijanju i i vicešampionka Italije u slalomu dovoljno govore o značaju slaloma na rolerima kao neizostavnog letnjeg treninga. 
 
Bez slaloma na rolerima nema uspeha ni u slalomu na skijama.
 
Sledećeg vikenda najuspešnija takmičarka Ski kluba „Besna Kobila“ Mia Dedinac bi trebalo da nastupi na Evropskom prvenstvu u Španiji ukoliko to finansije dozvole.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: