Proglašeni NAJSPORTISTI Surdulice za 2019.

Lokalni sport - Utorak 21.01.2020 - 11:27

U sali Kulturnog centra u Surdulici održana je manifestacija na kojoj su proglašeni najbolji sportisti u surduličkom sportu za minuli godinu.

Buci (desno) koji je pokrenuo ovu akciju nagrada za životno delo FOTO: Foto studio Buci (desno) koji je pokrenuo ovu akciju nagrada za životno delo FOTO: Foto studio "Staja"
Akciju "Izbor za najboljeg sportistu godine" je inicirao novinar Dragan Milošević Buca, a tradicija je nastavljena narednih godina u organizaciji Sportskog saveza opštine Surdulica.
 
Najpre su dodeljena priznanja za životno delo Petru Stojiljković, dugogodišnjem predsedniku Opštinskog fudbalskog saveza, Zoranu Davidoviću, dopisniku Sportskog žurnala, Draganu Miloševiću Buci, novinaru, za 40 godina izveštavanja iz oblasti sporta, i posthumno Draganu Cvetkoviću Klausu, košarkaškom treneru. 
 
Stručna komisija je odlučila da su za 2019. godinu najbolji seniorska sportistkinja košarkašica Nina Nešić, i seniorski sportista odbojkaš Mile Nikolić
 
Najbolja mlada sportistkinja je bokserka Miljana Ljubisavljević, a najbolji mladi sportista košarkaš Martin Nikolov
 
U seniorskoj kategoriji najuspešniji klub je FK Radnik, a u juniorskoj konkurenciji bili su pioniri FK Radnik.
 
Za naj trenera među seniorima proglašen je Milan Janjić iz KK Radnik.
 
Nagrade i priznanja najuspešnijim sportistima uručili su Novica Tončev, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Surdulica, dr. Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica i Vladica Nestorović, predsednik Sportskog saveza opštine Surdulica. 
 
Za postignute uspehe surduličkim sportistima čestitke je uručio Novica Tončev, koji je tom prilikom istakao:
 
- Kada imamo ovako mlade i uspešne sportiste veliko nam je zadovoljstvo da, kao lokalna samouprava u njih i ulažemo. 
 
Sledeće nedelje pustićemo u rad i našu novu sportsku halu gde ćemo sa ponosom moći da organizujemo sportske manifestacije i takmičenja - rekao je on.
 
Izbor za sportistu godine je pod pokroviteljstvom opštine Surdulica.
 
Nakon dodele priznanja generalni sekretar Sportskog saveza David Milić, inače predsednik opštinskog Fudbalskog saveza, podelio je preko 100 fudbalskih lopti svim školama i fudbalskim klubovima na teritoriji opštine Surdulica.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: