Prvak u tri države

Lokalni sport - Petak 22.02.2013 - 09:23

Milica Kostić (26) pre tri godine, izabrana je za spotistkinju decenije Vranja od starne čitalaca novina Vranjskih.

Milica Kostić Milica Kostić

Te 2010. u konkurenciji 20 najboljih po preporuci žirija, sastavljenog od eminentnih sportskih stručnjaka, ubedljivo je pobedila

- Izbor za sportistkinju decenije je najznačajnije priznanje za sve što sam postigla u streljaštvu. To vrednuje sve moje medalje od školskih takmičenja do seniorskih u klubu i reprezentaciji.

Osećaj je predivan, prva mesta i nastupi za reprezentaciju nisu zaboravljeni jer su podareni gradu i klubu za koji sam nastupala – kaže Milica.

 

Streljaštvo je zavolela kao dete kada je nastupala za školsku ekipu. Primetio ju je trener Bogdan Mitrov i preporučio joj da dođe u klub.

- Trener Mitrov je vrhunski, jedan od najboljih u Srbiji i staroj Jugoslaviji.

 

Prepoznao je u meni talenat i usmerio me savetima kako treba stići do pravih rezultata. U SK Jumko sam stigla 2000. godine – ističe Milica.

 

Nakon dve godine treniranja krenula je na takmičenja i postigla brojne vrhunske rezultate. Za sada, najuspešnije je takmičarka u istoriji kluba koji postoji više 40 godina.

 

- Prošla sam put od pionirke do seinorke i bila prvak države u svim selekcijama.

 

Kuorizitet je da sam bila prvak tri države: SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije. Osvojila sam 11 titula prvaka Srbije – navodi Milica.

 

Sa uzbuđenjem se seća svojih najzačajnijih uspeha:

 

- Godine 2002. bila sam pionirski prvak Srbije, 2003. prvak u kategoriji mlađih juniorki, 2004. osvojila sam tri titule prvaka Srbije u konkurenciji juniorki u disciplini serijska vazdušna puška, MK (malokalibarska) puška – trostav i MK puška – olimpijski meč.

 

2005. bila sam juniorski prvak u disciplini serijska vazdušna puška, a 2006. seniorski prvak Srbije u disciplini serijska vazdušna puška – kaže Milica.

 

Za nju je nasuspešniji period u streljaštvu bio od 2004. do 2006. godine. Sa nepunih 18 godina stekla je priznato ime u streljačkom sportu Srbije.

 

- Godine 2004. bila sam juniorski prvak SR Jugoslavije u dve discipline, vazdušnom i malokalibarskom puškom.

 

Šampionka državne zajednice Srbije i Crne Gore postala sam 2005. godine u disciplini MK puška 3x20 metaka, a tada sam osvojila i dve vicešampionske titule – navodi Milica.

 

Po rečima tenera Bogdana Mitrova, glavni je tvorac svih uspeha na republičkim i državnim prvenstvima svih ženskih selekcija SK Jumko, a kasnije SK Vranje.

 

- Poslednji nastup za SK Vranje imala sam 2007. godine, na prvenstvu države u Pančevu gde sam osvojila treće mesto u seniorskoj konkurenciji.

 

Trebalo je da krenem na studije u Beograd, a to je značilo rastanak sa klubom u kome sam provela deo života.

 

Potekle su i suze, ali moj cilj nakon završene Srednje hemijsko-tehnološke škole bila je Viša zdravstvena škola smer nutricionista – ističe Milica.

 

Po dolasdku u Beograd zvali su je u SK Partizan za koji je kratko vreme nastupala.

 

- Morala sam da biram između streljaštva i poziva diplomiranog nutricioniste. U SK Partizan se trenira dva puta dnevno, obaveze su velike.

 

Možda bih postigla značajne sportske rezultate, ipak od toga ne bih mogla da živim i gradim svoju budućnost.

 

U streljaštvu nema para, morala sam da razmišljam šta kada završim sa karijerom. Trenutno, streljaštvom se bavim rekreativno – kaže Milica.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: