"Robi" i "Šef" magneti za decu

Lokalni sport - Četvrtak 21.02.2013 - 10:04

Gradski rukometni klub Mladost koji vode treneri Miodrag Nikolić Robi I Zoran Arizanović Šef, proslavljeni vranjski rukometaši, pravi je sportski hit u gradu.

rukometni klub Mladost Vranje rukometni klub Mladost Vranje

 

Miodrag Nikolić Robi ima pune ruke posla, a tako je već 20 i više godina u njegovoj školi “Branko Radičević”, gde se rađaju istinski rukometni šampioni.
 
- U klubu trenutno trenira više oko 100 dečaka i devojčica sa tendencijom povećanja jer upis uvek traje, a intresovanje je veliko. 
 
Zašto je to tako? Nema tu nikakve čarobne formule, u pitanju je dugogodišnji, sistemski kavlitetan rad koji su deca i roditelji prepoznali – kaže za “OK radio” Nikolić.
  
Rukometna ekipa osnovne škole “Branko Radičević” bila je trostruki prvak Srbije u rukometu, na dve prethodne školske olimpijade okitili su se  zlatom. Mladi rukometaši iz škole čine okosnicu prvog tima GRK Mladost koji se takmiči u Drugoj ligi grupa “MOrav” zajedno sa RK Vranje 1957 i RK Morava iz Vladičinog Hana.
 
- Zadovoljni smo igrama,.zalaganjem i reuzltatima ostvarenim u ligi s obzirom da smo debitanti i jedna od najmlađih ekipa. Svaka utakmica za nas je bilo sticanje novog iskustva koje je predstavlajlo kvalitativan pomak kod svakog pojedinca. 
 
Imamo izuzetan tim po potencijalu i sigurni smo da će vrlo brzo stastati pravi rukometni znalci po uzoru na one koji su odavde potekli i sada igraju u najjačim ligama u zemlji i inostranstvu – navodi Nikolić. 
 
O najmlađim rukometašima u klubu brine još jedan izuzetan rukometni trener, Zoran Arizanović Šef.
 
- Treniramo i igramo utakmice. Dečaci rođeni 2000. godine i mlađi, u okviru takmičenja u Ligi mlađih kategorija, savladali su ekipu “Zaječara”, rezultatom 18:14 i niški “Železničar 1949”,  rezultatom 18:12. 
 
Naš drugi tim u ligi “Južna pruga” u Bujanovcu je pobedio domaćina “Mladost”, rezultatom 21:17, a u Vladičinom Hanu su izgubili od ekipe “Morave”, rezultatom 17:16 – ističe Arizanović.
 
Prolećni deo prvenstva u Drugoj ligi grupa “Morava” trebalo bi da počne krajem marta. Rukometaši Mladosti željno iščekuju nove izazove, a stručni štab na čelu sa Nikolićem iščekuje da budu primljeni u Sportskom savezu Grada Vranja kao ravnopravni član.
 
- Podneli smo zahtev, ispunjavamo sve uslove i nadamo se da ćemo biti još jedan član vranjske sportske porodice. Neizdrživo je sa ovoliko dece da treniramo u skučenim uslovima školske hale. 
 
Potrebna nam je Sportska hala, i nama i gradu. Naša ekipa je jedna od najboljih reprezenata Vranja, posebno na školskim takmičenjima i to bi trebalo da se uzme u obzir – kaže Nikolić.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: