Senzacija: Partizan KAPITULIRAO u Surdulici

Lokalni sport - Ponedeljak 23.07.2018 - 08:47

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u 1. kolu Superlige – Radnik iz Surdulice je pred svojom publikom slavio minimalnim rezultatom – 1:0 (0:0), a junak meča bio je bivši „đak“ crno-belih Igor Zlatanović.

Radost Surduličana FOTO: YouTube printscreen Radost Surduličana FOTO: YouTube printscreen
Pre meča Partizan je dobio šest od poslednjih sedam utakmica protiv Radnika, a samo je u prvom gostovanju Surduličanima „ostavio bodove“.
 
Radnik je u oktobru 2015. godine uspeo da remizira uprkos tome što su crno – beli vodili sa 2:0. Inače, ovo je prvi put od 18. avgusta 1991. godine da je Partizan poražen na startu prvenstva.
 
Za meč u Surdulici Đukić je opet „promešao“ sastav – u odnosu na prethodni meč, u tim su se vratili golman Stojković, bek Šehović, štoper Marković, krilni napadač Tošić i centarfor Gomeš. „Traženje“ tima, ili čuvanje „aduta“ (opet) se pokazalo pogrešnim. Već na startu prvenstva su izgubljeni bodovi, poljuljano samopouzdanje pre meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Litvanaca.
 
Posle obostrano nepovezane igre na početku meča fudbalera Partizana stvorili za samo šest minuta tri dobre šanse da dođu u vođstvo. Prvu su u 27. minutu, posle lepe akcije Enakea i Rikarda, prvo Ivanović a potom i Tošić propustili da materijalizuju.Samo četiri minuta kasnije Zoran Tošić posle odličnog solo prodora ne uspeva da savlada golama Vasiljevića. U 33. miniutu nova prilika za crno-bele, Enake odlično centrira, loša procena Stevanovića, ali Ivanović šutira glavom preko gola. I to je bilo praktično sve vredno pomena u prvom poluvremenu.
 
Praktično na samom početku drugog poluvremena (51. minut) Radnik dolazi do vođstva. Ivanović nije uspeo da blokira Mladenovićev centaršut i Igor Zlatanović uspeva da pored Markovića glavom, praktično sa zemlje, pošalje loptu u gol loše postavljenog Stojkovića. Samo četiri minuta kasnije Zoran Tošić je zbog povrede morao da napusti igru, umesto njega je ušao Ožegović pa je Partizasn od tada igrao sa tri napadača (Ivanović, Gomeš i Ožegović). U 62. minutu Đerleka menja Suma, a u 73. minutu Đukić uvodi i „kapitena“ Sašu Ilića umesto Ivanovića i tako se opet vraća igri sa dva napadača. Samo dva minuta kasnije Zlatanović ne koristi idealnu priliku da se i po drugi put upiše u listu strelaca, a u kontranapadu Rikardo Gomeš je izbio sam isped Vasiljevića ali je golman domaćih odbranio taj udarac, a Ožegović je odbijenu loptu poslao pored gola. Partizan jeste napadao, ali uglavnom stihijski, pokušavali su izabranici Miroslava Đukića individualnim akcijama da dođu do povoljnog rezultata i u tome, naravno, nisu uspeli.
 
Opet je Suma pokazao koliko je sebičan kada je u trećem minutu nadoknade umesto da progra nekog od saigrača šutirao pored gola. Bila je to poslednje prilika da crno-beli izbegnu poraz na startu Superlige i Radnik je uspeo da izbori „istoijsku“ pobedu.
 
U sledećem kolu Superlige, Partizan gostuje Dinamu u Vranju (28. avgust), dok Radnik ide u Lučane kod Mladosti.
 
Partizan u četvrtak dočekuje litvanski Trakaj u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
 

 
Ožegović u bolnici
 
Osim bodova Partizan je, najverovatnije, ostao i bez dvojice fudbalera. Zbog povrede sredinom drugog poluvremena iz igre je izašao Zoran Tošić, dok je u finišu meča jak udarac u glavu dobio Ognjen Ožegović. Posle jednog vazdušnog duela Ognjen Ožegović je dobio udarac u glavu. Pao je na zemlju i ostao da leži na travi bez svesti.
 
Domaćin je imao napad, ali su bez čekanja dozvole arbitra na teren uleteli lekari oba tima kako bi stabilizovali napadača crno-belih. Iako dezorjentisan od udarca laktom u potiljak, napadač Partizana insistirao je da igra poslednje minute utakmice i pošto je sudija odsvirao kraj meča Ožegović je ponovo završio na zemlji i usledila je brza reakcija medicinskog osoblja,u teren su ušla kola Hitne pomoći i odvezla Ožegovića u bolnicu. Prema prvim informacijama radi se o potresu mozga. Rukovodstvo kluba iz Humske očekuje da ćeTošić biti spreman za sledeći meč, dok će konkretne informacije o težini povrede Ožegovića biti poznate tek posle specijalističkih pregleda.
 
Đukić: Slaba realizacije
 
Prvi put u svojoj istoriji Radnik je savladao Partizan a trener crno -belih uzrok poraza je našao u slaboj realizaciji.
 
– Naravno da ne mogu biti zadovoljan. Izgubili smo. Pogotovo smo podbacili u prvom poluvremenu, nismo stvorili nijednu zrelu šansu. U drugom delu smo imali dosta velikih šansi, ali ih nismo realizvali. Moramo da poboljšamo realizaciju ako želimo da pobeđujemo. Ovo će nas očekivati u prvenstvo protiv zatvorenih odbrana. Moramo da pronađemo rešenje – rekao je trener Partizana Miroslav Đukić posle meča.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: