Sokolići izgubili od Zvezde

Lokalni sport - Sreda 03.04.2013 - 10:51

Juniori RK 13 Soko izgubili su, u 2. kolu prvenstva Srbije, od ekipe Crvene Zvezde iz Beograda, rezultatom 18:10.

Detalj sa meča Sokolova Detalj sa meča Sokolova

Beograđani su bili bolji, iskusniji i kavlitetniji sastav koji je jakom odbranom uspeo da parira domaćinu i ostvari značajnu pobedu. Ovo je prva pobeda juniora Zvezde nad Sokolima nakon tri prethodna, uzastopna poraza.

Dejan Škarić, predsednik, trener I igrakč u klubu, zadovoljan je zalaganjem svojih igrača.

_Ušli smo u meč sa potpuno izmenjenom, mladom ekipom za razliku od Zvezde koja nije menjala sasatav od prošle sezone. Za naše mlade igrače radi vreme, ove sezone ćemo se uigravati, abrzo će doći vreme kada ćemo se ponovo uključiti u borbu za prvaka država.

Inače, da podsetim, naši juniori su u prethodne dve sezone bili vicešampioni Srbije – navodi Škarić.

Inače, juniorski šampionat države u trećem izdanju doživljava novu promenu formata. Ovoga puta, izmene se odnose na veći broj utakmica, što je po mnogim ocenama ono što je najviše nedostajalo srpskim nadama prethodnih godina. Titulu šampiona brani Radnički iz Nove Pazove.

Prvenstvo Srbije za igrače do 18 godina, osim novog formata, dobilo je i novi raspored, pa će se poput svojih starijih kolega i juniori za titulu boriti tokom čitave sezone.

Prvo kolo šampionata zakazano je samo nedelju dana nakon starta klupske sezone. Nakon pauze zbog juniorskog Kupa Srbije i prvog kruga seniorske Druge lige, u junu će biti odigrano još jedno kolo pre reprezentativnih obaveza i letnje pauze.

Na jesen, tačnije u septembru, boće odigran drugi krug, a finale je na programu 12. ili 13.oktobra.

Prilikom sastavljanja rasproeda takmičenja vodilo se računa da se ne poklapaju kola Druge lige za seniore i juniorskog šampionata, jer se veliki broj ekipa oslanja na mlade igrače i u seniorskoj konkurenciji.

Sastav konferencija je isti kao i u sezoni 2012. U konferenciji „sever“ takmičiće se branilac titule šampiona novopazovački Radnički i beogradski Dorćol i Voždovac, dok će u konferenciji „jug“ igrati finalista svih juniorskih takmičenja do sada Soko iz Vranja, te leskovački Morava Gepardi i beogradska Crvena zvezda.

Novina u formatu je uvođenje ukrštanja slobodnih ekipa iz obe konferencije, u cilju povećanja broja utakmica za igrače ovog uzrasta.

Upravni odbor je usvojio predlog da se primeni mešani model takmičenja kakav se već koristi u NRL i na Svetskom kupu, pa će tako ekipe osim po dva okršaja (kod kuće i u gostima) sa timovima iz svoje konferencije odigrati i po jedan meč sa dve ekipe, određene žrebom, iz druge konferencije.

Nažalost, zbog finansijske neizvesnosti, nije bilo moguće u potpunosti ukrstiti timove iz obe konferencije.

Imajući to u vidu, takmičenje će se odvijati u dve grupe, čiji će se pobednici nadmetati u finalnom meču na terenu ekipe koja bude postigla bolji rezultat. Ovakav sistem razigravanja za titulu je bio na snazi i prošle godine.

Novi sistem takmičenja će poslužiti i kao eksperimentalni format za eventualno uvođenje u seniorska takmičenja sledeće godine.

Na ovaj način u juniorskom Prvenstvu Srbije biće odigrano 19 utakmica, što je više nego u prethodne dve sezone zajedno.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: