Sokolovi preko Niša u istorijsko finale

Lokalni sport - Utorak 11.06.2013 - 09:37

Ragbisti ragbi 13 kluba Soko iz Vranja, članovi Druge lige Srbije, u nedelju, 9. juna, su na Gradskom stadionu, u polufinalu Kupa Srbije za seniore, savladali ekipu Niša, člana Prve lige Srbije, rezultatom 20:16 (16:4) i plasirali se u finale takmičenja.

Ovako igraju Sokolovi Ovako igraju Sokolovi

Oni će se u finalu sastati sa ekipom prvoligaša Dorćola iz Beograda, višestrukog prvaka države i pobednika kupa.

- Do istorijske pobede i prvog plasmana u finale Kupa Srbije za seniore, došli smo odličnom igrom u prvom poluvremenu koje smo rešili u svoju korist 16:4.

Pokazali smo da smo perspektiva srpskog ragbija, jer smo jedna od najmlađih ekipa.

Čestitam svim mojim igračima na velikom uspehu, kao i navijačima koji su nas bodrili do poslednjeg sudijskog zvižuka – navodi dejan Škarić, igrač, trener i predsednik kluba.

Utakmica je počela velikom borbom i željom obeju ekipa za pobedom, jer je rivalstvo tradicionalno veliko, ali fer i sportsko. Kada su u 10 minutu gosti iz Niša preko Josijevića poveli sa 4:0, oko 100 vatrenih navijača domaćih nije prestajalo sa burnim navijanjem i bodrenjem svojih ljubimaca.

Prvoligaš je igrao dobro i činilo se da vlada situacijom na terenu. Ipak tako nisu mislila dvojica Stošića u timu domaćih, Đorđe i Filip. Pre svega zahvaljujući njima, domaćin je uspeo da preokrene rezultat i ode na poluvreme sa lepom prednošću od 16:4.

U drugom poluvremenu gosti preko Vučkovića, a zatim i reprezentativca Marka Milenkovića u 56 minutu smanjuju vodstvo na 16:12. Sve do 75. minuta vodila se izjednačena borba a onda su domaćini uspeli da povedu sa 20:12.

Gosti se ni tada nisu predali, i u 78 minutu preko Dušana Ilića smanjili rezultat na 20:16. U poslednja dva minuta pokušali su da stignu do finala, ali im to domaći igrači nisu dozvolili.

Tako će Soko narednog vikenda odmeriti snage, najverovatnije u Pančevu sa Dorćolom, u finalu Kupa Srbije za seniore.

SOKO – NIŠ     20:16 (16:4)

Vranje, Stadion gradski, gledalaca: 100, Sudija Miloš Stamenković (Leskovac), delegat Milivoje Stamenković (Leskovac)

Poene za Soko postigli su: 4 eseja (Đorđe Stošić 2, Filip Stošić i Stojanović) 2 gola (Filip Stošić i Stoiljković)

Poene za Niš postigli su: 4 eseja (Josijević, Vučković, Milenković i Ilić).
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: