Sokolovi spremni za Dorćolce

Lokalni sport - Subota 27.04.2013 - 00:15

Ekipa vranjskih Sokolova i beogradskog Dorćola igraju finale juniorskog Kupa Srbije u ragbiju 13, na Gradskom stadionu u Vranju, u subotu od 16 časova.

Detalj sa meča Sokolova Detalj sa meča Sokolova

Mladim vranjskim sokolovima ovo je četvrto finale, a prva tri su  izgubili igrajući u gostima, upravo protiv Dorćola, a u dva navrat protiv Radničkog iz Nove Pazove.

Vranjanci su novo finale izborili pobedom nad Crvenom zvezdom od 26:18, dok su Beograđani savladali gradskog rivala Voždovac sa 30:12 i posle jedne i po godine ponovo se našli u završnici jednog takmičenja.

Oba polufinalna duela u Kupu Srbije za juniore su već viđena u Prvenstvu Srbije za igrače mlađe od 18 godina.

Crvena zvezda je u drugom kolu šampionata savladala Soko u Vranju sa 18:10, dok je Voždovac bio bolji od Dorćola na otvaranju sezone istim rezultatom. Poraženi iz ovih duela videli su šansu da se u Kupu revanširaju, a istovremeno i ostvare plasman u finale.
 
Položaj timova na tabeli, poslednji rezultati uključujući pobedu Zvezde u međusobnom meču i trijumf na Prvenstvu Beograda u ragbiju 9, ali i tradicija Sokola u juniorskim takmičenjima garantovali su uzbudljiv meč u Vranju.

Neizvesnost nije izostala ni ovoga puta, pa se pobednik nije znao do samog finiša. Soko se pobedom od 26:18 plasirao u svoje četvrto uzastopno finale juniorskih takmičenja u kojima, međutim, još uvek nisu osetili slast pobede.

- Prvi od tri tesna poraza u borbi za trofej, doživeli smo upravo od juniora Dorćola, u finalu državnog šampionata 2011.

Beograđani će nam biti protivnik i u poslednjoj utakmici ovogodišnjeg Kupa, na Gradskom stadionu.

Zato, pozivam sve naše verne navijače, ali ljubitelje ragbija da dođu u podrže nas da pobedimo i ostvarimo veliki uspeh.

Postati juniorski prvak Srbije nije mala stvar, ne samo za klub, već i za grad Vranje – izjavio je Dejan Škarić, trener kluba, predsednik i igrač za seniorski sastav.

Pošto je Soko prošle godine bio gost u završnici, ovogodišnji finalni meč Kupa Srbije za juniore biće odigran na Gradskom stadionu u Vranju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: