Stameni banjski štoper

Lokalni sport - Četvrtak 01.08.2013 - 01:57

Nikola Ristić, stariji kadet FK Dinama iz Vranja, rođen 1997. godine, ponikao je u FK Železničar iz Vranjske Banje, gde je prošao selekciju cicibana i petlića, kod trenera Aleksandra Antića.

Ristić Ristić

Godine 2011. prešao je u Dinamo gde postaje standardni igrač pionirske selekcije, kod trenera Zorana Stanojkovića Pece,  koja je prošle godine osvojila ubedljivo prvo mesto u ligi RIS grupa “Istok”.

Odlikuje se skok igrom, korpulentan i visok dominira u igri glavom što mu je najveći adut.

Visok je 187 cm. i svojom snagom dominira u duelima. Pravi je stub odbrane kadetskog tima.

Zbog korektne tehnike i smisla za igru može sa uspehom da odigra i na poziciji zadnjeg veznog.

Pritom koristi dugačak korak, ima pravovremen start što obećava da može da se razvije u štopera sa velikim potecijalom u vremenu koje dolazi.

Ono na šta treba da radi u budućnosti, složni su svi treneri u  Dinamu, su vežbe motorike kako bi popravio startnu brzinu i okretnost.

- Takođe mora da popravi igru levom nogom kao i da u ofanzivnim akcijama i prekidima česše dolazi pred gol protivnika i pokušava da  postiže golove glavom i na taj način koristi svoju visinu – ističu stručnjaci u Dinamu.
 
Iako svakog dana putuje iz Vranjske Banje redovan je na treninzima, vredan je radan i pokazuje veliku želju da napreduje .
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: