Stane, prvi Vranjanac kapiten Partizana

Lokalni sport - Nedelja 18.05.2014 - 10:38

Vranje - Vojislav Stanković, fudbaler Partizana, prvi je Vranjanac koji je poneo kapitensku traku jednog od dva najveća srpska fudbalska kluba. Popularni Stane dobio je tu priliku još u zimskom pripremnom periodu na jednoj od prijateljskih utakmica.

Vojislav Stanković Vojislav Stanković

Inače kapiten je Saša Ilić, zamenik Danko Lazović, a potom je Stanković.

Zvanićno, Stanković je stavio kapitensku traku u derbiju sa Crvenom Zvezdom, kad je iz igre izašao Lazović.

To je veliki uspeh za ovog upornog fudbalera koji je sačekao svoju šansu kod trenera Marka Nikolića i od leta najverovatnije odlazi u neki od inostranih klubova.
   
Inače, Stanković je počeo je da igra u OFK Soko, a sa njegom gašenjem  prešao je u Dinamo, gde je sa juniorima izborio ulazak u Kvalitetnu ligu podmlataka Srbije.

Kao jedan od najtalentovanijih, prebačen je u prvi tim gde je igrao četiri sezone. Reprezentacija Srbije: 1. meč.

U polusezoni 2008/09 prešao je u OFK Beograd. Nakon samo 25 odigranih utakmica za “romantičare” dobio je poziv od Partizana i prešao u redove srpskog šampiona.

Za crno-bele, posebno je zapažen njegov nastup u kvalifikacijama za ligu šampiona. Protiv ekipe Anderlehta, u Briselu, Stanković je izveo poslednji, odlučujući penal koji je Partizan odveo u Ligu šampiona.

Dušan Đorđević

PROFIL
Ime i prezime: Vojislav Stanković
Rođen: 22. 9. 1987.
Mesto rođenja: Vranje
Klubovi: OFK Soko, FK Dinamo, OFK Beograd, FK Partizan
Mesto u timu: levi štoper, levi spoljni
Visina/težina: 190/85
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: